Home Nieuws Opmerkelijk: ‘Die Rotterdamse politieagent Makkelie: het was in het voordeel in Rotterdam’

Opmerkelijk: ‘Die Rotterdamse politieagent Makkelie: het was in het voordeel in Rotterdam’

3800
0

Feyenoord – PSV ligt inmiddels al bijna een week achter ons maar scheidsrechter Makkelie blijft onderwerp van gesprek na zijn warrige maar vooral slechte optreden in de Kuip.

Analisten spraken er de gehele week al schande over en Glenn Helder doet er in een nabeschouwing nog een schepje bovenop. Op de stelling van de Vandaag Inside verslaggever of Makkelie weer door Rotterdam kan lopen, heeft Helder een gevat antwoord. ‘Die Rotterdamse politieagent, die kan weer rustig door Rotterdam lopen’, begint de vraagstelling aan Helder.

‘Het was in het voordeel in Rotterdam’, zegt Helder zonder blikken of blozen over het optreden van Makkelie en haalt er meteen de voorbeelden bij over de vele overtredingen op Xavi Simons. Helder vindt dat Simons meer bescherming had moeten krijgen in de Kuip.

Danny Makkelie zorgt al jaren voor controverse in het Nederlandse en mondiale voetbal getuige zijn soms idiote beslissingen waar geen touw aan vast te knopen is. Zie de belachelijke strafschop voor Messi in de wedstrijd tegen Polen in Qatar. Het niet stilleggen van het spel na de hoofdwond van Mwene is een exemplarisch voorbeeld van het niet capabel zijn om grote wedstrijden te kunnen fluiten.

Makkelie is een scheidsrechter die je als vanzelf aan partijdigheid laat denken, evenals dat Makkelie een scheidsrechter is die in het Philips Stadion tijdens een PSV – Feyenoord editie juist wel voor de hoofdwond van Mwene zou fluiten. Om nog maar te zwijgen over de sprong/duw in de nek van Jordan Teze in de eerste helft van PSV – Feyenoord. Feyenoord aanvoerder Kokcü kreeg geen waarschuwing of geen vrije trap tegen. Niets.

Danny Makkelie roept bij menig voetbalfan gevoelens van partijdigheid op. Glenn Helder laat in gesprek met Veronica in onderstaande video op zijn beurt ook geen twijfel over de kwaliteiten van Makkelie.

De KNVB dacht de omstreden scheidsrechter Makkelie deze week gewoon weer een topwedstrijd te kunnen geven. Maar ook in Enschede liet Makkelie zien één van de slechtste scheidsrechters in Nederland te zijn maar vooral één van de meest onbetrouwbare scheidsrechters.


Vorig artikelMatchfocus PSV – FC Groningen | Voorbereiding in beeld, Hazard op weg naar basisplaats
Volgend artikelAls een dief in de nacht vertrok Noni Madueke van de Herdgang: ‘Doe even relaxed’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in