Home Nieuws Familie Babadi aan het woord: ‘Als Van Nistelrooij was gebleven zou Isaac...

Familie Babadi aan het woord: ‘Als Van Nistelrooij was gebleven zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken’

3934
0

PSV is nog altijd in onderhandeling met Isaac Babadi over het verlengen van zijn aflopende contract. De club staat in nauw contact met het management van de jonge Babadi.

Het management van Babadi bevindt zich in Duitsland en de broer van Babadi mag zich eigenlijk ook wel tot het management rekenen. We rekenen nog steeds allemaal op het verlengen van het contract van de aanvaller maar een akkoord is er nog steeds niet. In de zomer van 2024 loopt het contract van Babadi af en er zijn inmiddels wel meerdere kaper op de kust.

Clubs als Eintracht Frankfurt, Stade Rennes en Brentford dingen al maanden naar de handtekening van Babadi, die op zeer jeugdige leeftijd overloopt van het talent. Isaac Babadi, nog altijd maar 18 jaar oud, staat inmiddels al op acht wedstrijden in het eerste van PSV dit seizoen. De jonge middenvelder viel eerder al op bij Jong PSV en op bij Oranje Onder 17, waar Babadi met een Panenka zijn team naar de EK-finale schoot.

In gesprek met ELF Voetbal begint broer Samuel over de toekomst van zijn talentolle broer. “Het is nooit écht nodig geweest om hem bij zijn oor te pakken hoor”, begint broer Samuel in ELF Voetbal. “Alleen moest je hem niet te vrij laten, omdat hij dan de neiging had gemakzuchtig te worden. Ik eiste dan ook veel van hem bij PSV.”

“Ik legde de lat héél hoog. Als hij twee keer had gescoord, verlangde ik een hattrick van hem”, zegt Samuel over Isaac. “Maakte hij een hattrick, dan ik wilde ik dat hij een wedstrijd later nog een hattrick zou maken. Ik prikkelde hem constant. Dat had Isaac nodig.”

Na het Europese Kampioenschap was de familie Babadi van mening dat een plaats in de eerste selectie bij PSV wel dichterbij zou gaan komen maar daar bleek trainer Ruud van Nistelrooij anders over te denken naar het nu blijkt. Van Nistelrooij vond Babadi er nog niet klaar voor, heette de lezing rond het toptalent. Overigens is het niet gezegd dat Van Nistelrooij afgelopen zomer Babadi niet alsnog bij het eerste elftal had gehaald.

“Begin dit seizoen kon Peter Bosz niet om Isaac heen. Ik ga eerlijk zeggen: als Van Nistelrooij was gebleven zou Isaac waarschijnlijk zijn vertrokken”, concludeert broer Samuel opmerkelijk genoeg.


Vorig artikelNa regen aan voorzetten geeft Ruud Gullit niet op en adviseert Koeman: ‘Bel Luuk de Jong op’
Volgend artikelEl Ghazi op non-actief gesteld bij Mainz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in