Home Nieuws Opmerkelijk: aanvoerder Afellay niet mee naar Basel, Pereiro en Hendrix wel

Opmerkelijk: aanvoerder Afellay niet mee naar Basel, Pereiro en Hendrix wel

82
0

De keuze om Ibrahim Afellay onlangs aanvoerder te maken was een opmerkelijke keuze te noemen. De ervaren ex international is ondertussen niet mee gereisd met PSV naar Basel.

Mark van Bommel staat te boek als soms eigenwijs en daartoe kan de keuze voor Afellay ook worden gerekend. De nog steeds niet fitte middenvelder is nog lang geen basisspeler na anderhalf seizoen inactiviteit maar Van Bommel gaf aan de houding, professionaliteit en werkwijze van de middenvelder dusdanig goed te vinden, dat de keuze om hem aanvoerder te maken een logische keuze was.

Des te opmerkelijker is het dat Afellay niet mee reist naar Zwitserland om zijn ploeggenoten als aanvoerder te ondersteunen en wegwijs te maken. Het is immers een zeer belangrijke wedstrijd voor PSV en de jonge onervaren ploeg zou gerust wat lessen van de oudere leermeester kunnen gebruiken in de jacht op de volgende ronde van kwalificatiereeks. In Zwitserland had Afellay ook aan zijn fitheid kunnen werken.

Middenvelder Gastón Pereiro is na transferperikelen weer aangesloten bij de selectie van PSV voor de uitwedstrijd tegen FC Basel. Ook Jorrit Hendrix is er gewoon bij. Bart Ramselaar, een prima functioneren middenvelder, mag ook niet mee naar Zwitserland.
Linksback Toni Lato is ook niet mee naar Zwitserland, net als Sam Lammers. De spits raakte zaterdag in de wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal geblesseerd.

Selectie PSV: Zoet, Ruiter, Van de Meulenhof, Luckassen, Viergever, Dumfries, Rosario, Lozano, Gutierrez, Pereiro, Boscagli, Hendrix, Bruma, Bergwijn, Malen, Gakpo, Sainsbury, Sadilek, Teze, Ihattaren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here