Home Nieuws Opmars Jarrad Branthwaite: ‘Duidelijk dat André Ramalho aardig in de pikorde is...

Opmars Jarrad Branthwaite: ‘Duidelijk dat André Ramalho aardig in de pikorde is gedaald’

2633
0

Jordan Teze, Armando Obispo, Jarrad Branthwaite en André Ramalho. Ruud van Nistelrooij heeft in ieder geval iets te kiezen.

PSV wist zondag de topper tegen Feyenoord met een overwinning af te sluiten, maar de defensie leek opnieuw de achilleshiel te zijn. Dat is niet bepaald nieuw want PSV heeft al enkele jaren moeite om de rijen defensief gesloten te houden. Aanvallend heeft de ploeg van Ruud van Nistelrooij de zaken prima op orde.

Rik Elfrink ziet inmiddels ook dat het er voor André Ramalho minder goed uitziet. De Braziliaan is tegenwoordig bankzitter. Zijn slechte wedstrijd in Enschede tegen FC Twente lijkt hem naar de bank te hebben gedirigeerd. “Bij PSV waren Philipp Max en Armando Obispo voor rust aan het klungelen, terwijl ook Walter Benitez er niet goed uitzag voor de 2-2”, schrijft Elfrink in het Eindhovens Dagblad.

“Obispo maakte zijn fout wel goed door de 4-3 aan te tekenen. Het is nauwelijks voorstelbaar dat de zwakke defensieve prestaties PSV niet nog vaker op gaan breken. Elke keer moet het team van Ruud van Nistelrooij weer het nodige reparatiewerk verrichten.” De journalist ziet ook dat de Engelse verdediger Jarrad Branthwaite aan een opmars bezig is.

De Engelse verdediger maakte recent in het uitduel tegen Excelsior nog wel en flinke flater door slecht te timen bij een corner van de Kralingers. Het betekende meteen een treffer voor Exclesior en PSV hield opnieuw niet de nul. “Daar stond tegenover dat Jarrad Branthwaite zondag uitstekend speelde en niet alleen door zijn knappe goal”, gaat de journalist verder. “Branthwaite was sterk in de duels en vast aan de bal, terwijl hij bij zijn vorige wedstrijdminuten nog helemaal niet zo’n goede indruk had gemaakt.”

Zoals vaker het geval is waait dan bijvoorbeeld een analist als Aad de Mos met alle winden mee want de Mos verkondigde na PSV – Feyenoord dat de Engelse stopper ‘nooit meer uit de basiself mag worden gehaald’. “De jonge Brit maakte zijn basisplek helemaal waar en was daarmee een witte raaf. Hij bleef uitstekend overeind in een topduel, iets wat PSV vertrouwen moet geven voor de toekomst. Het maakt ook duidelijk dat André Ramalho bij PSV aardig in de pikorde is gedaald”, aldus Rik Elfrink over de PSV-defensie en over Ramalho in het bijzonder.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here