Home Nieuws Opluchting na eerste keer ‘de nul’ in achttien wedstrijden: ‘Het is wennen...

Opluchting na eerste keer ‘de nul’ in achttien wedstrijden: ‘Het is wennen aan de nieuwe speelstijl’

1501
0

Een ongekend lange serie van tegendoelpunten voor de defensie van PSV dit seizoen. Daar is afgelopen zondag een einde aan gekomen.

Het lukte het elftal van Ruud van Nistelrooij maar niet om de nul te houden. Het begon al op het trainingskamp in Duitsland, waar de ploeg de ene na de andere treffer te verwerken kreeg. Zondag keerde het gegeven zich. Na een negatieve reeks van achttien wedstrijden was het zover: PSV hield zondag tegen RKC Waalwijk eindelijk weer eens de nul. Het zorgt voor opluchting bij Armando Obispo, die dit seizoen basisspeler is geworden.

“Ja, ik ben wel opgelucht”, zegt Obispo tegenover Voetbal International. “Het geeft een goed gevoel om na een redelijk lange tijd weer eens de nul te houden. Hoe we het verdedigend nog beter kunnen doen? We moeten als team eerst minder kansen gaan weggeven door op bepaalde momenten in de wedstrijd beter te staan. Dat kan door beter met elkaar te communiceren.”

Met het bezoek van Feyenoord zal de defensie er weer moeten staan aanstaande zondag, weet ook Obispo. “Het is dit seizoen toch ook wat wennen aan de nieuwe speelstijl en aan elkaar. Tegen RKC hebben we in elk geval daarin een eerste mooie stap gezet.”

LEES MEER


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here