Home Nieuws Oplossing voor vorig jaar belaagde spelersbus Rangers FC, Rangers-trainer wijst naar organisatie...

Oplossing voor vorig jaar belaagde spelersbus Rangers FC, Rangers-trainer wijst naar organisatie PSV

1179
0

De Champions League-kraker tegen Rangers FC heeft ook organisatorisch heel wat voeten in aarde.

Zo wordt er voor grote wedstrijden altijd een grote witte tent voor de hoofdtribune opgebouwd om de media en pers uit verschillende landen beter te kunnen ontvangen omdat er in het stadion te weinig ruimte voor is rondom grote wedstrijden. De vraag of dat organisatorisch beter kan worden ingericht, is een gerechtvaardigde vraag. Ook rondom voorronde wedstrijden verschijnt de tent al voor het stadion.

PSV heeft de ervaring en de interne organisatie om grote wedstrijden goed te organiseren maar vorig jaar ging het rondom de wedstrijd tegen Rangers FC toch bijna mis. Althans, er ontstond enig tumult rondom de spelersbus van Rangers FC rond de aankomst bij het stadion. En dus besloot PSV maatregelen te nemen voor de nieuwe editie van PSV – Rangers FC.

Trainer Michael Beale van Rangers FC heeft over de maatregelen gehoord en is in ieder geval niet bang voor eenzelfde scenario als vorig jaar. De trainer van de Schotten weet dat PSV ervaren is met Europese wedstrijden en de gehele organisatie.

De club heeft dit jaar gezorgd voor een grotere parkeerplek, waarop de bus van Rangers het stadion in kan. Dat zal vermoedelijk achter de West-tribune zijn. Vorig jaar werden de spelers bij aankomst bij het Philips Stadion belaagd door vijandige fans die op de ramen klopten en vuurwerk afstaken. De bus kwam daardoor vast te zitten en diende Rangers een verzoek in de wedstrijd later te beginnen.

De club Rangers FC en toenmalig trainer Giovanni van Bronckhorst spraken schande van het incident voor het stadion, dat minuten duurde.

Trainer Beale sprak daar dinsdag nog over. “Op de achtergrond is daar wel over gesproken, maar ik denk dat het iets eenmaligs was voor die avond”, vertelt de Rangers-trainer op een persconferentie over het incident van vorig jaar. “Voor ons is dat voor nu geen issue. PSV speelt al vele jaren Europees voetbal en wij hebben alle vertrouwen in hun organisatie”, aldus trainer Beale.


Vorig artikelVerwachte opstelling tegen Rangers FC: Jerdy Schouten voor Ismael Saibari, Ramalho centraal
Volgend artikelBiedingen op Johan Bakayoko lopen op richting 30 miljoen euro, PSV breekt record voor Lozano

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in