Home Nieuws Opgeluchte Roger Schmidt ook in Lissabon de voorzichtigheid zelve: ‘Zo makkelijk is...

Opgeluchte Roger Schmidt ook in Lissabon de voorzichtigheid zelve: ‘Zo makkelijk is het niet’

1184
0

Roger Schmidt staat er goed op in Lissabon. De Duitse trainer kende een uitermate goede voorbereiding op het nieuwe seizoen en wist zijn nieuwe werkgever ook naar de groepsfase van de Champions League te dirigeren.

Schmidt zei na afloop van de winstpartij tegen Dynamo Kiev vooral opgelucht te zijn. Is het de druk die Schmidt soms lam legt of was tegenstander Dynamo Kiev een zware en lastige horde? Roger Schmidt denkt een meester te zijn in het beschermen van zijn spelers door steeds trachten de druk te verlagen. De Duitse coach is op en top professional maar heeft ook een handje van zichzelf ‘indekken’. Na afloop van de winst op de club uit Kiev was er vooral opluchting te horen uit de mond van Schmidt. De Duitse coach is nog altijd de voorzichtigheid zelve, zoals hij dat in zijn tweejarig dienstverband in Eindhoven ook vaak was.

‘Ik ben blij dat de spelers laten zien dat ze met de druk kunnen omgaan. Iedereen verwacht dat Benfica de groepsfase haalt, maar dat is niet zo makkelijk”, zei Schmidt op zijn persconferentie. “In de vier kwalificatiewedstrijden hebben we aangetoond dat we het verdienen om in de Champions League uit te komen.”

De realiteit is dat het juist wel makkelijk was om de groepsfase te behalen want Benfica kende weinig moeite om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. FC Midtjylland en Dynamo Kiev bleken geen tegenstanders van formaat te zijn. “Ook na rust wisten we de wedstrijd uitstekend te controleren”, zei Schmidt. “Twee keer een clean sheet is ook heel erg goed. Iedereen is erg opgelucht nu.” De Duitser heeft geen enkele reden om opgelucht te zijn want de start van het seizoen is voortvarend te noemen. Schmidt won met Benfica ook de eerste twee competitiewedstrijden met ruime cijfers.

“Ik ben niet alleen blij voor de spelers, maar ook voor de supporters. Ze waren weer geweldig en verdienen het om hun club weer in de Champions League te zien. Dit geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.”

De loting voor de groepsfase van de Champions League wordt donderdag verricht. Benfica kan net als vorig seizoen de tegenstander van PSV in de groepsfase worden als PSV af weet te rekenen met Rangers FC.


Vorig artikelIs PSV – Rangers de laatste wedstrijd van Cody Gakpo? PSV zet in op komst twee nieuwe aanvallers
Volgend artikelSmachtende André Ramalho voelt de spanning, Braziliaanse verdediger is de KNVB dankbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in