Home Nieuws Opgeluchte Cody Gakpo is blij en spreekt: ‘Vorige week dacht ik dat...

Opgeluchte Cody Gakpo is blij en spreekt: ‘Vorige week dacht ik dat ik naar Manchester zou gaan’

937
0

Het besluit is gevallen. Cody Gakpo is blij dat hij bij PSV blijft. Openhartig spreekt de aanvaller over de afgelopen weken en dagen.

“Ik ben blij dat het voorbij is”, begint hij tegen PSV TV “Het was moeilijk, omdat het voor mij de eerste keer dat het een kwestie was van blijven of gaan. Je hoopt dat er meteen duidelijkheid is zodat je je kunt focussen op PSV of je nieuwe club. Dat bleef lang uit.”

“Manchester United heeft zich ‘rustig’ gemeld, dus daar moesten we op wachten. Op het ene moment denk je dat het die kant op zou kunnen vallen, maar die optie vervaagde. Het was in de laatste week kijken wat het juiste was om te doen. Ik voel me hier thuis, maar er spelen ook andere dingen. Je moet alle opties bekijken en dat heb ik gedaan. PSV kwam met een goede aanbieding en dat was voor mij de juiste keuze.”

Naast Manchester United waren ook Leeds United en Southampton concreet voor Gakpo, terwijl ook Chelsea zich nog gemeld zou hebben. “Ik ben met Premier League-clubs in gesprek geweest, maar ook het WK speelt een rol. Ik heb de bondscoach Louis van Gaal om advies gevraagd. Hij vond dat ik mijn gevoel moest volgen, maar zei ook dat een transfer in een WK-jaar niet echt ideaal zou zijn. Ook vanwege aanpassing. Dat was ik met hem eens”, zegt Gakpo.

“Het was ook een beetje last-minute. Vorige week dacht ik dat ik naar Manchester zou gaan en dan moet je in een week tijd eventueel een andere club kiezen. Dat is niet fijn voor mij en PSV, het voelt dan een beetje gehaast. Uiteindelijk is de keuze op PSV gevallen.”


Vorig artikelVan Nistelrooij duidelijk: ‘Wij verkopen onze beste spelers nooit binnen Nederland’
Volgend artikelJoey Veerman maakt grote kans op WK na voorselectie, Xavi Simons in voorselectie Jong Oranje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in