Home Nieuws Opgeleefde Gutiérrez geniet volop van revival bij PSV maar twijfelt over toekomst...

Opgeleefde Gutiérrez geniet volop van revival bij PSV maar twijfelt over toekomst in Eindhoven

3536
0

Érick Gutiérrez is sinds november vorig seizoen een belangrijke speler geworden in het elftal van Roger Schmidt en die ontwikkeling zag menigeen niet aankomen.

Toch is er nog niks zeker als het over het volgende seizoen gaat want de Mexicaan weet hoe het er aan toe gaat in het voetbal. Er valt nu eenmaal niets te plannen. En dus zegt Guti tegenover het Eindhovens Dagblad dat hij niet weet niet of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt. De 26-jarige middenvelder geniet volop van zijn revival en wederopstanding maar wil kost wat kost prijzen pakken met zijn teamgenoten.

In oktober leek Gutiérrez zo goed als afgeschreven want de Mexicaan hing er maar wat bij op de Herdgang, maar hij knokte zich terug in het elftal van Roger Schmidt. “Die periode is afgesloten en ik voel me totaal anders dan toen”, zegt hij in het Eindhovens Dagblad over die lastige fase. De Mexicaanse international vormt inmiddels een goed en betrouwbaar duo met Ibrahim Sangaré. “We hebben geen taal nodig om elkaar te begrijpen, dat is misschien wel bijzonder. Een blik is vaak voldoende.”

Hoe gingen de maanden voor zijn revival voor de middenvelder? Was er sprake van spijt over het niet terugkeren naar een Mexicaanse club? Gutiérrez heeft er juist allerminst spijt van dat hij afgelopen zomer niet terugkeerde naar Mexico. “Ik ben een speler die ritme nodig heeft en dat bouw je alleen op als je een aantal wedstrijden achter elkaar blijft staan. Deze trainer heeft me die kans gegeven en daar ben ik hem dankbaar voor. Ook in de tijd dat ik niet in de basis speelde, voelde ik dat hij respect had voor mijn kwaliteiten. Hij deed nooit alsof en heeft veel met me gesproken en me gesteund in de tijd dat ik reserve stond of geblesseerd was. Dat kostte me de nodige wedstrijden, maar nu ben ik klachtenvrij en vol vertrouwen.”

Gutiérrez zegt wat iedere speler zegt midden in het seizoen. Ook voor Guti geldt dat hij het seizoen eerst zo goed mogelijk wenst af te sluiten. “Ik vind dat het nog beter moet, maar ben uiteraard tevreden dat ik nu weer zoveel speel. Of ik nog langer blijf na dit seizoen? Dat hangt ook van de nieuwe trainer en zijn plannen af. Er zijn op dit moment nog geen nieuwe contractgesprekken”, aldus Érick Gutiérrez.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here