Home Nieuws Openhartige Maher: ‘Ik heb er alles aan gedaan om te slagen bij...

Openhartige Maher: ‘Ik heb er alles aan gedaan om te slagen bij PSV’

12
0

Op de Herdgang waren er nog weleens twijfels over de arbeidsethiek van Adam Maher. Ook in zijn periode bij AZ was dat weleens een pijnpunt rond Maher, gaf ook Gert – Jan Verbeek later aan. Maher stelt in gesprek met VI dat hij er alles aan gedaan heeft om te slagen bij PSV. 

“Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om te slagen bij PSV. Het loopt zoals het moet lopen, blijkbaar was dit voor mij niet voorbestemd,” aldus Maher. “Dan niet, er zijn ergere dingen in de wereld. Ik bekijk het liever positief. Ik ben twee keer kampioen geworden, heb twee keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen en één keer de beker gepakt. Dat is niet slecht, toch?”

Zijn verblijf in Eindhoven werd uiteindelijk niet waarop hij gerekend had. Maher kreeg dan ook de vraag waar het misgegaan is. “Heel eerlijk: mijn eerste seizoen was gewoon niet goed genoeg. Ik kwam laat terug van het EK met Jong Oranje en ik had helemaal geen vakantie gehad. Ik speelde vanaf het begin van het seizoen alles, waardoor ik fysiek het hele seizoen achter de feiten aan liep,” geeft de middenvelder aan. “Ook maakte ik me lang druk over mijn positie. Ik was gehaald als nummer 10, maar PSV speelde met de punt naar achteren. Zonder 10 dus. Daar baalde ik van. Het lukte me pas later om dat achter me te laten.”

Het seizoen 2014/15, zijn tweede bij PSV, was dan ook een stuk beter. “Over dat jaar ben ik ook best tevreden. Ik was topfit, scoorde veel, was belangrijk voor het team en we werden kampioen. Achteraf gezien had ik na dat seizoen al een stap moeten maken. Ik kon naar een Italiaanse topclub,” zegt Maher daarover. “Het voelde niet alsof ik er álles uit had gehaald bij PSV. Mijn prestaties werden er dat seizoen niet echt uitgelicht, terwijl ik wel beslissend was en een groot aandeel had in de titel.”

Maher miste binnen PSV ook de waardering. “Ik vond dat ik wel érg vaak zonder reden werd gewisseld. In de 60ste of 70ste minuut ging bijna altijd het bordje met mijn rugnummer omhoog. Als ik slecht speel, ben ik de eerste die zegt: Haal me er maar uit. Maar nu had ik het gevoel dat het niet uitmaakte wat er gebeurde, het waren toch altijd dezelfde spelers die gewisseld werden. Lekker makkelijk,” aldus Maher.

Van Phillip Cocu kreeg hij vaak te horen dat het tactische wissels waren. “Alleen vind ik dat je als PSV zijnde, bij een 2-0 voorsprong, niet per se verdedigend hoeft te wisselen,” zegt de middenvelder. “En als je dat dan toch doet: waarom haal je dan geen aanvaller eraf? Of een andere middenvelder? Nu mocht ik mijn directe tegenstander kapotspelen, maar op het moment dat hij het niet meer kon opbrengen om achter mij aan te lopen, mocht iemand anders de klus afmaken.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here