Home Nieuws Openhartige Daniel Schwaab kritisch op keuze trainingskamp in Qatar

Openhartige Daniel Schwaab kritisch op keuze trainingskamp in Qatar

843
0

Als het aan Daniel Schwaab had gelegen was PSV niet naar Qatar vertrokken. De verdediger die niet bepaald een sterk seizoen speelt, snapt weinig van de keuze van de PSV directie wat het trainingskamp in Qatar aangaat.

Dat geeft de verdediger aan in gesprek met De Telegraaf. Schwaab is ook openhartig over de negativiteit die in de selectie heerst na de bar slechte maanden die achter ons liggen.


“Het veld is super en alle faciliteiten zijn heel goed. Maar het zijn wel lange vluchten voor een kamp van een week, waardoor je twee hele reisdagen verliest, en gezien de mensenrechtensituatie weet ik niet of je hier naar toe moet gaan”, aldus Schwaab.

“Ik kijk kritisch naar de manier waarop hier wordt omgegaan met arbeiders en mensen. Als ik zelf de verantwoordelijke zou zijn, had ik voor Spanje of Portugal gekozen.”

Volgens Schwaab heeft PSV zware maanden achter de rug. “Dat had ik me wel anders voorgesteld, toen ik besloten had om terug te komen’, zo geeft hij aan. “Na twee wedstrijden waarin het totaal scheef gelopen is, tegen FC Utrecht en AZ, zijn we in een negatieve spiraal gekomen en het is ons niet gelukt daar weer uit te komen.”

De verdediger kan zich vinden in de woorden van Ernest Faber dat er te veel negativiteit in de groep was. “ls er bij te veel spelers in het hoofd zit dat het slecht is, dan krijg je steeds meer negativiteit. Dan wordt er niet meer positief gecoacht, maar na een fout alleen maar gezegd dat iemand slecht is. Dat helpt het team niet. Te veel spelers zijn alleen met zichzelf bezig geweest en niet met het team”, zegt hij daarover. “Ook in de tweede seizoenshelft zullen er tegenslagen komen en daar moeten we dan beter mee omgaan. In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen PEC Zwolle hebben we laten zien dat we dat kunnen.”

Schwaab gaat verder: “De trainer probeert ons voor te houden dat we positiever moeten zijn, maar het is niet zo dat als je dat zegt het ook meteen zo is. Het is iets dat uit onszelf moet komen. We moeten allemaal meer met het team en minder met onszelf bezig zijn. Alleen zo kom je uit een slechte periode.”


Facebook Comments