Home Nieuws Op Xavi Simons na is PSV ook in intensiteit en handelingssnelheid niet...

Op Xavi Simons na is PSV ook in intensiteit en handelingssnelheid niet Europa-proof

1464
0

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd om een wonder te verrichten tegen Sevilla, hoewel de ploeg nog wel dichtbij kwam.

De ploeg van Ruud van Nistelrooij moest in eigen huis een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te werken, maar maakte tijdens de return zeventig minuten lang een lamlendige indruk. PSV hinkte lang op twee gedachten en durfde niet echt druk te zetten.

Na 55 minuten zette de ploeg twee keer aan en werd meteen gevaarlijk, hoewel Sevilla, niet eens in de sterkste opstelling spelend, aan de bal veel beter was dan het PSV van Ruud van Nistelrooij. De intensiteit en handelingssnelheid van dit PSV elftal was in vergelijking met het soms handige en snelle combinatiespel van Sevilla, zo nu en dan ver onder de maat.

Alleen Xavi Simons kan zich onttrekken aan het soms trage spel en de geringe handelingssnelheid van zijn collega’s. De conclusie is dat dit PSV simpelweg niet Europa-proof is.

Van Joey Veerman en Érick Gutiérrez, die de niet geheel fitte Ibrahim Sangaré verving, mocht verwacht worden dat zij de lijnen namens PSV op het middenveld zouden uitzetten. Het tweetal grossierde echter voornamelijk voor rust in balverlies, met als oorzaak de te trage handelingssnelheid. Ook Johan Bakayoko en Luuk de Jong konden geen potten breken. Xavi Simons speelde ook verre van zijn beste wedstrijd, maar liet met zijn intensiteit en handelingssnelheid opnieuw zien over de nodige potentie te beschikken.

In het tweeluik met Sevilla kwam duidelijk naar voren dat PSV na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke echte topspelers ontbeert. Spelers die kunnen versnellen en het tempo van aanvallen bepalen. Xavi Simons neemt PSV wekelijks in de Eredivisie bij de hand, maar kan het op Europees niveau niet in zijn eentje bolwerken.

De eigen jeugdspelers Jordan Teze en Armando Obispo zitten in een flinke dip en werden donderdagavond voor de return terecht door Van Nistelrooij gepasseerd. Wat betreft de aanval houdt het ook niet over. Bakayoko is momenteel duidelijk te licht en aanwinsten als Anwar El Ghazi en Thorgan Hazard zitten in de lappenmand. Kortom, PSV is verre van Europa-proof en mist veelal de handelingssnelheid en intensiteit om een Europees tweeluik naar zich toe te trekken.


Vorig artikelWaarom zo laat druk zetten bij een 0-3 tussenstand?
Volgend artikelIvan Rakatic deelt complimenten uit aan PSV, waar een onbegrijpelijke mate van tevredenheid heerst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in