Home Nieuws Op karakter draaide Olivier Boscagli alles om: ‘Ik begreep alle kritiek’

Op karakter draaide Olivier Boscagli alles om: ‘Ik begreep alle kritiek’

521
0

Er zijn maar weinig voetballers in de geschiedenis van PSV die de tendens zo wisten te keren als Olivier Boscagli wist te doen.

De herinneringen gaan dan als vanzelf terug nar Ji-Sung Park, die ook een zeer matige start kende maar met hard werken en een stevige mentaliteit, toch alles wist om te draaien.


Dat traject wist ook Olivier Boscagli af te leggen. En hoe?! Van niets naar iets en van iets naar een stabiele verdediger, die ook op het middenveld zijn mannetje weet te staan.

De Fransman blijft zich maar door ontwikkelen en weet zich gesteund door diverse analisten, die ook om lijken te zijn. In een uitgebreid interview met De Telegraaf geeft Olivier Boscagli aan dat hij afgelopen zomer hard gewerkt heeft nadat hij een ongelukkig eerste seizoen kende in Eindhoven. “Ik begreep alle kritiek, het was een heel zwaar eerste jaar voor mij”, aldus Boscagli.

Er waren twijfels en gedachten om terug te keren naar Frankrijk. “Mijn zaakwaarnemer vroeg in de zomer wat ik wilde doen. Of je neemt de makkelijke weg en gaat terug naar Frankrijk, of je doet alles om wél bij PSV te slagen. We waren er honderd procent zeker van dat ik bij PSV zou kunnen spelen. Dus ik heb een heel lange voorbereiding gedraaid voor mezelf in Monaco.”

De Fransman trainde hard op het strand. “Veel cardiotraining, ik heb geprobeerd wat sterker te worden met een personal trainer en veel in het mulle zand gewerkt, omdat ik niet de snelste speler ben”, zo geeft hij aan. “Ik wil snel kunnen anticiperen, dus moet wendbaar zijn. Ik bekijk veel wedstrijden van Thiago Silva. Eén-op-één zou hij het verliezen op snelheid, maar bijna niemand gaat hem voorbij, omdat hij altijd in de juiste positie staat. Dat zijn details waar ik aan werk.”

Boscagli moet bekennen dat hij met iets teveel zelfvertrouwen bij PSV binnen kwam na zijn transfer. “De trainer had op dat moment echt een linksback nodig, maar dat bleek ik niet te zijn en dat was teleurstellend. Er zijn veel redenen waarom het vorig seizoen niet lukte, maar ik ben geen jongen die terugkijkt”, zegt hij daarover. “Alles bij elkaar werd het wel dé reden om te blijven. Ik dacht: wat ik ben, is niet wat jullie het laatste jaar van me hebben gezien. Ik hoop dat ik de meningen na vorig seizoen heb omgedraaid. Dat was het belangrijkste voor mij.”

De verdediger vindt het huidige seizoen wel heel teleurstellend maar kijkt positief vooruit. “Omdat we de kwaliteiten hebben om kampioen te worden. Ik vind niet dat we meer verdienden, omdat we teveel hebben laten liggen en daarom nu op deze positie staan. Alle focus ligt nu op de resterende zes duels om de tweede plek te beschermen. PSV moet elk jaar Europees voetbal spelen. Dit seizoen was voor velen het eerste met drie duels in een week, ook voor mij. Dat ritme moeten we ons snel eigen maken, anders kunnen we nooit voor een Europese topclub spelen.”