Home Nieuws Op de burelen van Voetbal International geldt Joey Veerman als de beste...

Op de burelen van Voetbal International geldt Joey Veerman als de beste passer van Europa

283
0

Het is geenszins zeker dat Joey Veerman zaterdagavond in Enschede aan de aftrap verschijnt. Peter Bosz hanteert immers iedere wedstrijd dezelfde principes.

Onder Bosz geldt dat een speler 100% en dus volledig fit en speelklaar moet zijn. Niet alleen om in te vallen maar ook om te kunnen starten als basisspeler. Noa Lang is dus fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen in de Grolsch Veste, maakte Bosz vrijdagmiddag duidelijk.

Of dat ook voor Joey Veerman gaat weten we zaterdag rond de klok van half zes. Een fitte Joey Veerman is vaak goud waard voor PSV dus het wordt puzzelen mocht de middenvelder niet kunnen starten. PSV heeft niet alleen de beste kopper van Europa onder contract staan maar ook de beste passer van Europa. Althans, dat is de mening van Voetbal International journalist Süleyman Öztürk. Op de burelen van Voetbal International bleek Veerman deze week onderwerp van gesprek te zijn.

Süleyman Öztürk geldt als fan van de passende middenvelder Joey Veerman. De journalist en columnist denkt dat de middenvelder vrij bepalend is voor het spel dat Peter Bosz met PSV wil spelen.

“Ik heb inderdaad gezegd dat hij de beste passer van Europa is”, vertelt Öztürk in een video-item van Voetbal International. “Je ziet dat hij allerlei hoeken kan maken vanuit stilstand en dat hij de beweging ziet van vier à vijf mensen voor hem. Het gaat bij Joey Veerman natuurlijk altijd over dezelfde dingen: zijn kwetsbaarheid in de rug”, wijst Süleyman Öztürk naar de regelmatig terugkerende kritieken.

De middenvelder uit Volendam denkt daar zelf heel anders over, blijkt geregeld uit zijn uitspraken. Süleyman Öztürk gaat verder: “Maar ik kwam een statistiek tegen, dat hij van alle grote competities de meest creatieve voetballer van allemaal is. Hij creëert de meeste kansen. Je kunt allerlei definities gebruiken, maar in de zeven grote competities is Veerman de man die door zijn passing het meeste gevaar sticht. Hij is echt de creatieve motor van PSV”, aldus Öztürk.


Vorig artikelPerfect Nederlands sprekende Michal Sadílek is ‘speciale plek’ PSV nog lang niet vergeten
Volgend artikelVerwachte opstelling in Enschede: Guus Til in de basis, Noa Lang op de bank en Veerman vraagteken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in