Home Nieuws Op de burelen van VI is Joey Veerman opnieuw gespreksonderwerp

Op de burelen van VI is Joey Veerman opnieuw gespreksonderwerp

1648
0

Joey Veerman en Xavi Simons zijn voor PSV momenteel de spelers die stevig in de spotlights staan. Beide middenvelders presteren prima maar kennen ook een groot verschil.

Daar waar beiden vaak op de linkerflank opereren en geflankeerd worden door Patrick van Aanholt, geldt voor Veerman dat het vrijwel zeker is dat hij volgend seizoen nog steeds voor PSV speelt. De middenvelder uit Volendam lijkt vooral de tweede seizoenshelft van dit seizoen aardig op stoom te komen, daar waar Xavi Simons al vanaf minuut één een leidende factor is met zijn dominante spel.

Voor Xavi Simons geldt dat het nog steeds niet zeker is dat hij volgend seizoen voor PSV speelt, al is de kans wel groot te noemen. Joey Veerman is in ieder geval uitgegroeid tot een bepalende speler bij PSV en is een belangrijke factor in de opbouw van de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij, die zijn waardering voor Simons niet onder stoelen of banken steekt.

Dat geldt ook voor de diverse clubwatchers van de bekende media. Te beginnen bij Rik Elfrink, die recent ook concludeerde dat er wel degelijk ontwikkeling valt waar te nemen in het PSV van Ruud van Nistelrooij. Elfrink doelt met name op ontwikkeling in de tweede helft van het seizoen, waarbij Veerman inderdaad een goede rol van betekenis weet te spelen. Het spel is zo nu en dan nog wat stroef maar het elftal van Ruud van Nistelrooij is wel een winnend geheel en een eenheid geworden. Dat geldt ook voor weekblad Voetbal International. Ook bij VI is Joey Veerman door zijn goede dominante spel van de laatste weken een gespreksonderwerp geworden.

Zo ook bij Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International. ‘Bijna iedereen weet dat de aanval negen van de tien keer start bij Joey Veerman. Zo ook Maurice Steijn, die een persoonlijke bewaker heeft aangewezen bij Sparta. De irritatie neemt in de eerste helft steeds meer toe bij de Volendammer, die maar niet in zijn eigen spel komt’, klinkt het.

Zwart herkent Spartaan Arno Verschueren als de ‘schaduw’ van Veerman. “Deze Belgische aanvallende middenvelder is behoorlijk onvermoeibaar en brengt veel duelkracht met zich mee”, schrijft Zwart. “Voor Veerman betekent deze persoonlijke mandekker dat hij minder nadrukkelijk aanwezig kan zijn dan hem lief is.”

Veerman neemt andere posities in op het middenveld, om wat meer los te geraken van zijn vaste volger. Ook een positiewisseling met Érick Gutiérrez levert niet het gewenste effect op. Tot Ruud van Nistelrooij ingrijpt en de juiste wissels weet toe te passen waardoor de dynamiek op het middenveld ook wist te veranderen. De meer agressieve Fábio Silva jaagt goed door op een lange bal van Jarrad Branthwaite, die de invaller van Sparta niet goed weet te verwerken. Het indirecte gevolg, na enigszins zwak ingrijpen van de Sparta keeper, is dat Anwar El Ghazi simpel binnen kan werken.

“PSV is door de dekking op Joey Veerman tot geen fatsoenlijk opgezette aanval gekomen”, schrijft de hoofdredacteur van het weekblad. Die conclusie is niet helemaal terecht want in de eerste helft werd er met name over links via ruimte voor Patrick van Aanholt en een enkele keer op rechts via Bakayoko, wel degelijk meerdere goede aanvallen op de mat gelegd. Joey Veerman bleek de aangever te zijn.

Zwart gaat door: ‘Maar met de toegevoegde duelkracht van Anwar El Ghazi blijkt na rust de lange bal een alternatief om toch tot kansen te komen. Toch moet het PSV zorgen baren dat het positiespel blijkbaar zo makkelijk ontregeld kan worden”, vindt Zwart, die daarmee tegelijkertijd indirect complimenten aan Joey Veerman beschikbaar stelt omwille van het opofferen van een vaste man door Sparta-trainer Steijn.


Vorig artikelHet turbulente seizoen van PSV begon in de Johan Cruijff Arena
Volgend artikelAdvies vanuit de KNVB voor Xavi Simons: ‘PSG prachtig, maar je ziet dat een heel jaar PSV pas écht wat doet’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in