Home Nieuws Ook zonder Cody Gakpo is PSV titelkandidaat, ‘Geen vervanger voor Gakpo met...

Ook zonder Cody Gakpo is PSV titelkandidaat, ‘Geen vervanger voor Gakpo met Simons op linksbuiten’

2555
0

Sterspeler Cody Gakpo is inmiddels onderdeel van de Liverpool familie en wordt node gemist bij PSV.

Of dat zaterdagavond in het Philips Stadion tot uiting kwam in de wedstrijd tegen Sparta, heeft een ieder die PSV een warm hart toedraagt een mening over. Journalisten, clubwatchers en analisten hebben daar ieder afzonderlijk wel een mening over. Zo ook Volkskrant-journalist Willem Vissers. Vissers is van mening dat PSV wel degelijk nog een titelkandidaat is.

De journalist schrijft in De Volkskrant dat PSV ook zonder Gakpo landskampioen kan worden. “In het theater van de eredivisie is de top enigszins naar elkaar toegeschoven, vooral door het mindere presteren van Ajax. Het winter-WK in Qatar heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de spanning, al is het maar omdat bij de hervatting pas 14 duels zijn gespeeld in plaats van normaliter zeker 17.”

Daardoor krijgt de tweede seizoenshelft een andere dynamiek, denkt Vissers. “Nu begint het pas echt. Overeenkomst tussen alle kanshebbers is dat ze niet echt constant presteren. Ook in die zin is het spannend. Wie de ene week dé kandidaat lijkt voor de titel, kan zich een week later als schlemiel presenteren.”

Het zal ook dit niet alleen draaien om overwinningen in de topwedstrijden. “PSV bijvoorbeeld doet het vrij goed, maar verliest onnodig bij FC Groningen en tegen AZ thuis”, vervolgt Vissers. “AZ denkt helemaal mee te doen, en is dan thuis kansloos tegen Feyenoord. Ajax is sowieso kwetsbaar, thuis en uit, al loopt het vaak net goed af, zoals in duels bij Volendam en RKC.”

Ondanks de onrust bij PSV, blijft het volgens Vissers rustig. “In vergelijking met de woelige jaren waarin hij het hoofd probeert boven te houden, kabbelt het met aangename golfjes bij PSV, met Ruud van Nistelrooij hevig aan de borst gedrukt door de aanhang. Zelfs de gedwongen vertrokken technisch directeur John de Jong is min of meer gerehabiliteerd, nu Cody Gakpo voor ettelijke miljoenen meer is verkocht dan in het begin van het seizoen had gekund, toen hij de transfer tegenhield.”

PSV icoon René van de Kerkhof ziet zelfs geen noodzaak tot het halen van een vervanger voor Gakpo. Van de Kerkhof is geen voorstander van een vervanger en kijkt wat PSV nog meer in huis heeft voor de linkerflank. “Thuis moet je altijd van Sparta winnen. Maar niemand nam het initiatief. Ik miste Gutti, die brengt tenminste nog wat gif. Veerman, Simons en De Jong hadden het allemaal niet.”

Als het aan van de Kerkhof ligt, haalt PSV dus geen vervanger voor Gakpo. “Natuurlijk is het een aderlating want Gakpo was heel belangrijk”, zegt René. “Maar ik zou het met deze selectie gaan oplossen. El Ghazi en Bakayoko heb je nog maar ik zou het met Simons op links proberen. Daar heeft hij ook meer vrijheid dan op het middenveld waar hij ook steeds mee terug moet.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here