Home Nieuws Ook Ziggo analisten zetten Joey Veerman op de troon: ‘Hij is toch...

Ook Ziggo analisten zetten Joey Veerman op de troon: ‘Hij is toch drie klassen beter’

1855
0

PSV wist zondagmiddag de de TOTO KNVB Beker te winnen en won tevens voor de vijfde keer achtereen van de concurrent uit Amsterdam.

En dus krijgen veel PSV’ers ondanks de erbarmelijk slechte wedstrijd in de Kuip, positieve kritieken te verwerken. Zo werkt het nu eenmaal in de wereld van het topvoetbal. Ook in de bekerfinale werd er zo nu en dan hopeloos zwak verdedigd door de heren Branthwaite, Ramalho en Teze. Patrick van Aanholt kon zich gelukkig onttrekken aan het soms zwakke verdedigen van de achterhoede.

Toch zijn er zoals gezegd ook veel complimenten voor diverse PSV’ers. Met name voor Joey Veerman. Veerman wordt gezien als één van de beste spelers op het veld. Ook bondscoach Ronald Koeman zag de middenvelder in De Kuip uitblinken, maar er werden ook tekortkomingen geconstateerd. Marco van Basten wijst Veerman op een tekortkoming.

“Ik vind Joey Veerman een goede voetballer, maar hij is niet zo snel”, zegt Van Basten aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport. Dat is iets wat je in de top wel echt nodig hebt. Hij zal het zelf moeten waarmaken, maar ik zou hem er nog niet sowieso bijhalen. Al is het een goede speler voor PSV, want er zit voetbal in.”

“Hij is toch drie klassen beter dan Taylor? Verdedigend was hij ook heel goed”, reageert tafelgenoot Youri Mulder. Mulder is wel degelijk enthousiast over de opmars van Veerman. “Ik heb genoten van Veerman, ik vind het een heerlijke voetballer. Als je ziet wat voor ballen hij tussendoor geeft, hoe hij ballen dood legt, aannames. Ik zou hem heel graag willen zien naast Frenkie de Jong in het Nederlands elftal. Ik hoop dat Ronald Koeman hem erbij haalt.”

Oud-PSV’er Danny Koevermans deelt op zijn beurt weer wel de twijfels van Marco van Basten. “Ik vind het ook fijn om naar hem te kijken. Het is een speler die altijd vooruit wil, waardoor hij er ook weleens veel risico inlegt, ik houd daar wel van. Als je het dan toch hebt over de Europese top en het Nederlands elftal, denk ik dat hij verdedigend misschien wel te kwetsbaar is”, aldus Koevermans.


Vorig artikelMark van Bommel wint eerste prijs | Van Marwijk wijst naar PSV
Volgend artikelBjörn van der Doelen wil alsnog een prijs voor Ajax: ‘Meest irritante ploeg’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in