Home Nieuws Ook Ziggo analisten van Basten en Ronald de Boer lyrisch over Mauro...

Ook Ziggo analisten van Basten en Ronald de Boer lyrisch over Mauro Júnior én Oranje toekomst

2466
0

Een revelatie, zo wordt Mauro Júnior heden ten dage door analisten omschreven.

De Braziliaanse multifunctionele verdediger, annex aanvaller en middenvelder, lijkt momenteel één van de dragende spelers van het elftal van Roger Schmidt te zijn. De nog jonge Mauro is inmiddels al weer zo’n vijf jaar in Nederland en dus wordt er gesproken over een Nederlands paspoort.

En met een Nederlands paspoort kan er nu eenmaal ook voor Oranje worden uitgekomen. Een goed idee of juist niet? Gek genoeg vinden steeds meer analisten en journalisten het eigenlijk niet eens zo’n slecht idee om Mauro Júnior voor Oranje te laten uitkomen. Dat geldt ook voor Marco van Basten En Ronald de Boer. De Ziggo analisten zien het best zitten in de toekomst van de Braziliaan in Oranje.

Mauro groeide op in Brazilië en droomt ook nog steeds over spelen voor het nationale team van Brazilië. Hij speelde in zijn thuisland voor vertegenwoordigende jeugdteams en droomt van de Seleção, maar sluit dus ook Oranje niet uit. De Ziggo analisten staan versteld van de recente ontwikkeling van Mauro en zijn lyrisch over zijn spel en toegevoegde waarde met zijn kwaliteiten.

“Mauro in Oranje? Het lijkt me wat snel, maar als hij Nederlander zou willen worden dan is dat natuurlijk prima”, zegt Van Basten bij Rondo. Van Basten ziet duidelijk wel potentie in de pas 22-jarige verdediger. “Als hij het graag wil en het zou een verrijking zijn voor het Nederlandse voetbal, één en één is twee. Het zijn keuze.”

Ronald de Boer is een zelfde mening toebedeeld en legt uit: “Soms is het ook gewoon gemak. Vaak kun je als Nederlander veel sneller dingen bereiken dan wanneer je een niet-EU’er bent. Er zitten heel veel voordelen aan, dus ik begrijp hem wel.”

 


Vorig artikelPSV iconen opnieuw hard maar ook oneens over Mario Götze: ‘Joey Veerman moet spelen, Götze op de bank’
Volgend artikelRoger Schmidt houdt zich op de vlakte over selectie Veerman voor Oranje: ‘Niet mijn beslissing’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in