Home Nieuws Ook Wim Kieft denkt dat burgemeester Jorritsma en Toon Gerbrands samenspannen

Ook Wim Kieft denkt dat burgemeester Jorritsma en Toon Gerbrands samenspannen

4674
0

Burgemeester Jorritsma van Eindhoven is dagen achtereen tegen wil en dank in het nieuws. Iedereen heeft inmiddels een mening over de uitspraken van Jorritsma. Zo ook Wim Kieft.

Columnist Kieft heeft na Valentijn Driessen in De Telegraaf ook felle kritiek geuit op John Jorritsma. Overigens is Driessen als chef voetbal van de Telegraaf het wel eens met het standpunt van de burgemeester van Eindhoven.


Jorritsma sprak inmiddels meerdere keren met de media en stak zijn mening over het vervolg van de Eredivisie niet onder stoelen of banken: hij wil dat er niet wordt doorgespeeld en anders zal hij het verbieden. Duidelijke taal maar het zint Kieft niet. Met name de frequentie van de uitlatingen is Kieft teveel van het goede.

‘Tot dinsdag kende bijna niemand mijnheer John Jorritsma, maar drie dagen later is deze burgemeester van Eindhoven de meest besproken man van Nederland en siert hij iedere dag de voorpagina van de sportkaternen’, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. Jorritsma liet zich deze week meerdere keren horen. ‘Hij doet het niet één keer, nee wel drie dagen achtereen, en steeds harder en luider alsof hij niet wordt gehoord.’

Kieft begrijpt weinig van de frequentie van de uitlatingen van Jorritsma. ‘Waarom? Oké, een keer iets roepen prima, maar waarom drie dagen achtereen? De discussie wordt volop gevoerd of het seizoen in de Eredivisie en Eerste Divisie moet worden uitgespeeld. Terwijl mijnheer Jorritsma weet hoe de hazen lopen, zorgt hij met zijn uitlatingen voor veel onrust, terwijl hij feitelijk voor zijn beurt spreekt.’

Kieft denkt net als Valentijn Driessen namens de Telegraaf dat Jorritsma en Toon Gerbrands samenspannen. Gerbrands neemt dezelfde stelling als Jorrtisma en dat is niet voor niks, denken beide analisten. Zowel Jorritsma als Gerbrands willen hun standpunt met elkaars uitspraken versterken, zo kijken Kieft en Driessen naar de standpunten vanuit  de gemeente Eindhoven.

‘Nu verschijnt ‘zijn’ burgemeester Jorritsma aan het front en dan denk ik: dat is toch de man die altijd op het ereterras zit bij PSV en voorzitter is van Brainport Eindhoven, wat op het shirt van PSV staat. Als burgemeester zie je zoiets toch in en laat je je niet misbruiken door voor de fanfare uit te lopen.’

‘Maar mijnheer de burgemeester trapt met open ogen in het valletje, terwijl dat onnodig is’, aldus Kieft, die denkt dat er nu juist nog meer onrust ontstaat over de hele kwestie. ‘Terwijl de oplossing zich vanzelf aandient op 21 april, als premier Mark Rutte de nieuwe landelijke richtlijnen voor na 1 juni bekendmaakt. Geef de KNVB tot die tijd om een beslissing te nemen die ze moet nemen, in plaats van met z’n allen voorbarig maar te roepen en schreeuwen”, aldus Wim Kieft.


Facebook Comments Box