Home Nieuws Ook ‘verbijsterde’ Veerman deelt in de malaise | Middenvelder heeft moeite met...

Ook ‘verbijsterde’ Veerman deelt in de malaise | Middenvelder heeft moeite met het vasthouden van de concentratie

3204
0

Joey Veerman deelde na afloop van Sevilla – PSV uiteraard mee in de malaise rond de afgang in de Spaanse stad.

Tegenstander Sevilla creëerde nauwelijks kansen maar won afgetekend met 3-0. Sevilla speelde vooral volwassen, agressief en hanteerde simpelweg meer intensiteit in deze Europese krachtmeting. PSV, of de trainer nu Mark van Bommel, Roger Schmidt of Ruud van Nistelrooij heet, bracht weinig tot niets aan weerstand en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Na afloop stapte Joey Veerman gedesillusioneerd van het veld af. De middenvelder kon moeilijk onder woorden brengen wat er zich zojuist had afgespeeld.

Joey Veerman stond in de laatste 5 minuten van de wedstrijd geregeld om zich heen te kijken. De middenvelder is niet te beroerd om ook in de spiegel te kijken en tegelijk is dat nodig ook. Veerman lijkt moeite te hebben om op een hoger niveau de concentratie vast te houden. Een exemplarisch voorbeeld daarvan was het onnodige balverlies ver op eigen helft, enkele minuten voor tijd.

“Volgens mij spelen we in de eerste helft redelijk goed”, zei Veerman bij ESPN. “Bij vlagen erg goed positiespel, waaruit we wat kleine mogelijkheden krijgen. Maar uiteindelijk geven we hem niet zo heel slim weg, laat ik het zo zeggen. Ik weet ook niet hoe het kan dat we in de eerste 25 minuten misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar dat we er uiteindelijk zo afgaan.”

Voor Veerman kwamen de tegengoals van Sevilla ook relatief uit het niets. Uit het niets of niet, de realiteit is dat PSV zich een jaar of zes geleden kon meten met tegenstanders als Atletico Madrid maar tegenwoordig Spaanse middenmoters al een maatje te groot zijn. Iets meer dan een jaar geleden verloor PSV immers al net zo kansloos van Real Sociedad.

“Als je die doelpunten erbij pakt, dan krijg je vijf seconden voor hij in het net ligt nog niet het gevoel dat er een goal gaat vallen. Zij brachten meer rotatie op het middenveld, waardoor we een beetje zoekende waren aan het einde van die eerste helft.”

Toch trekt Veerman ook zelf het boetekleed aan. “Ik had wel moeten scoren vandaag. Die bal op de paal moet erin en dan had ik er nog eentje. Dit verlies komt wel extra hard aan, vooral als je de eerste 25/30 minuten ziet.”


Vorig artikelDe avond van Jordan Teze: ‘Wanneer is het een keer klaar?’
Volgend artikelHuurtransfer niet geheel fitte Hazard | Meer dan 10 wedstrijden zal Hazard vermoedelijk niet gaan spelen voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in