Home Nieuws Van Gaal hard voor scheidsrechter rond incident Cody Gakpo, maar zegt eerlijk:...

Van Gaal hard voor scheidsrechter rond incident Cody Gakpo, maar zegt eerlijk: ‘Ik wilde Gakpo al wisselen’

1369
0

Scheidsrechter Andrew Madley was vrijdagavond na afloop van Nederland – Letland de gebeten hond.

Er ontstond na afloop veel consternatie over een incident rond Cody Gakpo. De Engelse scheidsrechter beoordeelde de botsing van Gakpo met een speler van Letland totaal verkeerd en ging de mist in met zijn beslissing om door te laten spelen.
De gevolgen waren voer voor discussie. Uiteindelijk bleek Gakpo namelijk een hersenschudding te hebben. “Wij hebben daar een notitie van gemaakt en aan de UEFA gegeven”, zegt Van Gaal zondag op de persconferentie.

Van Gaal ging verder: “Zij moeten nakijken of de dokter volgens het protocol niet in het veld had moeten komen. Ik wisselde hem omdat ik het al zag. Niet dat ik nou zo’n medisch vooruitzicht heb, maar het heeft ook te maken met dat ik Noa Lang wilde brengen”, zegt Van Gaal eerlijk over hoe naar de wedstrijd van Gakpo keek.

“We maken er geen grote zaak van, maar het is wel belangrijk. De UEFA of de FIFA heeft in het protocol staan dat er ruimte gegeven moet worden aan de dokter bij hersenongelukken. Dan moet je wel zien hoe hij gevallen is, en hij viel op zijn hoofd. Wij hebben niet kunnen constateren dat hij duizelig was en verward sprak. Dat zagen we pas toen hij van het veld afliep, dat hoort anders te gaan”, zegt Van Gaal over het inmiddels veel besproken incident.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here