Home Nieuws Ook van der Doelen vreest voor vertrek Simons: ‘Simons ben je volgend...

Ook van der Doelen vreest voor vertrek Simons: ‘Simons ben je volgend jaar kwijt’

1977
1

Deze week was de toekomst van Xavi Simons onderwerp van gesprek bij ESPN. Sterker nog, de toekomst van Xavi Simons is eigenijk inmiddels dagelijkse kost geworden.

De heren analisten van ESPN vrezen dat Xavi Simons volgend seizoen niet meer in Eindhoven speelt en die geluiden worden steeds sterker. Zo denkt ook Björn van der Doelen dat Simons volgend seizoen weleens voor een andere club zou kunnen gaan kiezen.

“Simons ben je volgend jaar kwijt, ben ik bang. Die loopt ook tegen frustraties aan en dat is heel goed te begrijpen. Dat zou eeuwig zonde zijn, want hij maakt het verschil, hè?”, begint de oud PSV’er.

Van der Doelen zou Simons niets kwalijk nemen, mocht PSV niet bij de eerste twee eindigen in de Eredivisie. “Dat is volkomen te begrijpen. Als je ziet in welke fase hij zit en hoe hij zich ontwikkelt, dan wil zo’n jongen gewoon door”, zegt van der Doelen in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International.

“Hij heeft verder ook met niemand iets te maken. Het gaat om zijn carrière en zijn ontwikkeling. Hij mag zelf zijn keuze maken”, is van der Doelen duidelijk.

“De komende acht wedstrijden zullen daar heel belangrijk in zijn. Als daarin goed wordt gespeeld, resultaten worden behaald en je tweede wordt, zal dat echt meespelen. En terecht. Als het een fiasco wordt, kun je niet verwachten dat zo’n jongen zegt: ik blijf toch maar gewoon zitten, want ik heb het hier goed naar mijn zin. Dat is ook fijn, maar hij heeft de potentie voor de wereldtop en het zou zonde zijn als hij dat niet zou doen”, aldus Björn van der Doelen.


Vorig artikelZaalvoetbal en korte aanloopjes | Niemand roept pseudo-vedette Memphis Depay tot de orde
Volgend artikelPrachtige actie en assist Bakayoko tegen Zweden wordt alom bejubeld

1 REACTIE

  1. Die randstad media zien niets liever dat Xavi zo snel mogelijk vertrekt. Dat begrijp ik wel. Daarna gaan ze proberen om hem te halen. Hypocriete sukkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in