Home Nieuws Ook van Aanholt hoopt op onmogelijke | Verdediger geniet bij PSV en...

Ook van Aanholt hoopt op onmogelijke | Verdediger geniet bij PSV en gaat uit van dubbele winst op Ajax

474
0

Het plezier is duidelijk weer terug bij Patrick van Aanholt. Dat was namelijk wel een tijdje anders en minder, begrijpen we uit de eerdere woorden van Van Aanholt.

In Istanbul was het perspectief minder geworden door bepaalde omstandigheden maar heden ten dage bij PSV geniet van Patrick van Aanholt weer volop van het voetbal. Van Aanholt heeft het uitstekend naar zin bij PSV, zegt hij in gesprek met Voetbal International.

“Ik ben erg warm ontvangen, ik lig goed in de groep en ik kan met iedereen opschieten”, aldus Van Aanholt over de eerste maanden. “Iedere morgen ga ik met heel veel plezier naar de training. Ik geniet, wil hier presteren en prijzen pakken. Mijn reis is nog niet af.”

Tien jaar geleden dacht hij nog serieus aan stoppen, maar toenmalig Vitesse-trainer Fred Rutten wist dat te voorkomen. Van Aanholt vindt het dan ook mooi dat hij weer herenigd is met de trainer, die zo belangrijk voor hem was en nog steeds is. “Fred zag iets in me wat ik destijds zelf niet meer zag. Hij kan me ook hard aanpakken, hoor. Dat deed hij toen en dat kan hij nog steeds”, wijst hij naar Rutten.

PSV wilde de verdediger graag hebben en dat lieten Fred Rutten en Marcel Brands dan ook wel merken. “Fred wilde me nu graag bij PSV hebben en Marcel Brands had het eerder ook al geprobeerd. Toen lukte het niet, nu gelukkig wel.”

Het trainen onder Ruud van Nistelrooij bevalt hem erg goed. “Ik vind hem een goede trainer en vind niet dat hij door zijn verleden de lat te hoog legt. Die moet bij PSV ook hoog. De trainer praat veel met zijn spelers en hij ligt goed in de groep. Maar hij kan ook heel kwaad worden, hoor. Thuis tegen Cambuur bijvoorbeeld. Ging hij in de rust wel even tekeer. Dan raakt hij iedereen en spelen we vervolgens een goede tweede helft.”

Maar PSV is toch wel gewoon uitgeschakeld voor de titel. De verdediger krijgt alle kritieken zeker mee. Van Aanholt is het niet eens met de opmerking dat de spelers te lief zijn voor elkaar op het veld. “Geloof me: dat zijn we echt niet, hoor. Alleen zeggen we elkaar meer de waarheid in de kleedkamer. Dat doe ik en anders doet Luuk het wel. Dan peppen we elkaar op. Dan kunnen we boos worden. En we accepteren het van elkaar. Niet alleen als Luuk of ik iets zeg, maar ook als bijvoorbeeld Xavi het doet. Ook al is hij pas negentien. Het zit echt wel in deze groep, we laten het alleen niet altijd aan de buitenwacht zien”, klinkt in gesprek met Voetbal International.

Van Aanholt ziet de wedstrijden tegen Ajax met veel vertrouwen tegemoet. Het elftal van de club uit Amsterdam boezemt nu eenmaal geen angst in bij de spelers van vrijwel alle Eredivisieclubs dus het vertrouwen op twee overwinningen is groot te noemen, laat van Aanholt los. Zolang er niets beslist in de titelrace laat van Aanholt weten ook nog steeds voor het allerhoogste te gaan. Enfin, daar zullen we onze mening verder maar niet meer over geven.


Vorig artikelTransfer Groningen spits Pepi komt dichterbij: Augsburg toch bereid om Pepi te verkopen
Volgend artikelValentijn Driessen verwijt Ruud van Nistelrooij niet alles uit PSV te halen: ‘Makkelijk kampioen kunnen worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in