Home Nieuws Ook Spaanse media is zicht op de realiteit kwijt

Ook Spaanse media is zicht op de realiteit kwijt

9
0

Daags na de loting analyseren de Spaanse sportkranten de loting van Atletico Madrid tegen PSV. Dan blijkt eens te meer dat niet alleen de Spaanse clubs met hun torenhoge schulden het zicht op de realiteit kwijt zijn, maar dat ook de Spaanse media geen enkel moraliteit besef hebben inzake voetbalclubs en hun schuldposities.
De respectloze manier van benaderen van de Spaanse media is een hard gelach. Het zou de Spaanse sportkranten sieren om de schuldposities van de Spaanse clubs eens naast die van de Nederlandse clubs te leggen en dan pas een oordeel te vellen over de kwaliteiten van de teams en de competitie.

“Guardado, De Jong en niet veel meer…”, is wat Marca zijn lezers voorschotelde.

De twee sterkhouders worden door Marca als enige spelers benoemd die coach Phillip Cocu tot zijn beschikking heeft. Daarnaast wordt de onvoorspelbaarheid van PSV aangehaald. “Ze kunnen verrassen met hun on-Nederlandse systeem”, luidt het. De smalle selectie wordt aangehaald als minpunt.

AS, de andere grote sportkrant uit Madrid, richt de aandacht op de enigszins zwakke achterhoede, waarmee de krant zeker een punt heeft. “Doelman Jeroen Zoet is tot het beste en het slechtste in staat, veel garantie biedt hij niet”, constateert men. Toch moet Atlético ook oppassen: PSV won immer al zijn thuiswedstrijden in de groepsfase. “Maar de zwakte van de Nederlandse competitie, waar er nauwelijks strijd is, is een nadeel voor PSV.”

 

 

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here