Home Nieuws Ook Ruud Gullit keek met stijgende verbazing naar PSV – Ajax: ‘PSV...

Ook Ruud Gullit keek met stijgende verbazing naar PSV – Ajax: ‘PSV voetbalt beter dan Ajax’

1705
0

De wedstrijd tussen PSV en Ajax van afgelopen zondag heeft veel stof doen opwaaien. Met name de diverse tafels van de analisten van dienst spraken hun verbazing uit over het passieven en zwak spelende Ajax.

De analisten van NOS Studio Voetbal en ESPN geraakten niet uitgesproken over de performance van Ajax in Eindhoven. De analisten van Ziggo waren eveneens van mening dat de prestatie van Ajax niet om over naar huis te schrijven is. Zo stelt Ruud Gullit dat Ajax een uitzonderlijke zwakke prestatie leverde in Eindhoven.

Gullit vindt dat Ajax dit seizoen simpelweg niet de juiste spelers in huis heeft om landskampioen te worden of beslag op een prijs te leggen. Volgens Gullit is Ajax een andere ploeg geworden en niet meer de beste ploeg van Nederland. “Nu dat niet langer het geval is, merk ik aan de mensen in mijn omgeving, iedereen weet dat ik veel vrienden heb die voor Ajax zijn, dat ze dit heel vreemd vinden”, zegt Gullit tegenover De Telegraaf.

“De mening dat met name Feyenoord en PSV zo goed voor de dag komen omdat de Ajax-spelers dit seizoen niet in vorm zijn. Dat is een verkeerde observatie’, vindt Gullit, die hard is voor de Amsterdammers.

“Het is nu een vreemde gewaarwording voor Ajax om te zien dat er bij PSV in een rechtstreekse confrontatie beter wordt gevoetbald en dat Feyenoord als ploeg beter is geworden dan Ajax zelf. In Amsterdam hadden ze een fortuin om te besteden op de transfermarkt, maar elke beslissing die ze namen was fout. Dan zie je dus hoe moeilijk het is om met geld de juiste spelers binnen te halen”, aldus een kritische Ruud Gullit. Ondertussen zijn er nog maar weinig analisten en journalisten te vinden die denken dat Ajax de bekerfinale van PSV zal gaan winnen.


Vorig artikelVan Bommel junior: Geen zaakwaarnemer, geen contract en transfervrij | Eredivisie jaagt op handtekening
Volgend artikelJoey Veerman nu echt stevig in de spotlights | Telegraaf analisten begrijpen niets van Ronald Koeman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in