Home Nieuws Ook PSV had brainstormsessies over overname door rijke investeerder: ‘Waar staat PSV...

Ook PSV had brainstormsessies over overname door rijke investeerder: ‘Waar staat PSV over 10 jaar?’

2623
0

Voetbalclubs die worden overgenomen door rijke investeerders. Het is van deze tijd en lijkt een niet meer te stuiten gebeuren.

PSV is er zeker niet de club naar dat te gebeuren maar uitsluiten kun je het nu eenmaal niet. In dat kader zijn de recente uitspraken van Marcel Brands interessant te noemen.


De director of Football heeft in Engeland zijn draai zeker gevonden maar heeft daar gewoon wel van doen met een rijke investeerder die simpelweg alles bepalend is. Brands spreekt uit dat er in het verleden bij PSV ook al weleens gesprekken van die toon en aard plaats hebben gevonden.

Tegenover het Eindhovens Dagblad en VI zei Brands eerder deze week: “Als iets nieuws wordt gepresenteerd, hoop je dat het meteen vruchten afwerpt”, zegt de Everton-directeur over het geld pompen in een voetbalclub. “Is het na de eerste zes weken een grote puinhoop, dan is het moeilijk mensen te overtuigen. Maar als een eigenaar continuïteit wil en iets wil opbouwen, kan en mag je ze met open armen ontvangen.”

Op de burelen van het Philips Stadion in Eindhoven is een mogelijke overname ook weleens besproken, onthult hij. “We hadden een brainstormsessie. Waar staat PSV over tien jaar, was de kernvraag van de sessie over de toekomst van de club. De kans is groot dat er sprake zou zijn van eigenaarschap. Wil je Europees mee kunnen doen, dan moet je die kant op. Doe je dat niet, dan wordt het steeds moeilijker.”

Als directeur in de Premier League, waar het geld geen probleem is, weet Brands inmiddels waarover hij praat. “Bij PSV zit niet veel rek meer in de begroting. Je kunt nog 10 miljoen euro groeien in commercie, een paar miljoen omhoog met tv-geld, maar dan houdt het op. Blijven clubs elders in Europa groeien, dan wordt de afstand tot die categorie clubs te groot”, aldus Marcel Brands over het grote geld in het voetbal.


Facebook Comments Box