Home Nieuws Ook PSV clubiconen staan achter Mark van Bommel

Ook PSV clubiconen staan achter Mark van Bommel

133
0

Er klinkt steeds luider een roep om ontslag voor Mark van Bommel maar diverse supportersgroeperingen en media roepen juist niet om ontslag van clubicoon Mark van Bommel.

De supportersvereniging van PSV maar ook PSV Inside.nl staan zeker nog achter de trainer Mark van Bommel. Ook de clubiconen Willy en René van de Kerkhof vinden niet dat van Bommel hoeft te vertrekken bij de club.


“Voorlopig nog erin”, zegt Willy in het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant. “Je moet in de kerst kijken hoe de status is. Het heeft nu geen zin om maatregelen te nemen. Het zijn nog een paar wedstrijden. Ik zou het rond kerst evalueren en dan kijken naar hoe de stand van zaken is en wat er moet gebeuren bij PSV.”

“Hij krijgt het gewoon niet aan de praat. De ene helft is goed en de andere is slecht”, vindt René.

“Het is net niet. Je kunt wel zeggen dat het aan de trainer ligt, maar de spelers moeten het laten zien op het veld en de hand in eigen boezem steken. De eerste plaats kunnen we vergeten, maar we moeten wel punten proberen te pakken voor de tweede plaats. Het zal heel moeilijk worden. De gifbeker is nog niet leeg.”

Michal Sadílek komt steeds vaker in beeld als één van de schuldigen van de zeer slechte prestaties. Maar in hoeverre is de jonge Slowaak daar schuldig aan? Hij is immers een middenvelder en geen linker verdediger.

“Wij roepen al maanden dat onze backs niet capabel zijn”, zegt Willy. “Bij de gelijkmaker stond hij helemaal verkeerd opgesteld. Onze vriend Dumfries blijft maar naar voren rennen zonder achter in de gaten te houden. Je zag de spelers ook gebaren dat de verdedigers te ver achterin bleven hangen.”

Willy hoopt niet dat Van Bommel ontslagen wordt. “PSV is geen club die zomaar een trainer aan de kant zet. De spelers moeten het doen. Ze worden goed betaald en zijn profs. Ze moeten niet op het niveau van Emmen spelen, met alle respect. De spelers zijn niet capabel genoeg op dit moment.”


Facebook Comments