Home Nieuws Ook Peter Bosz sneert naar José Mourinho: ‘Kijk uit wat je zegt’

Ook Peter Bosz sneert naar José Mourinho: ‘Kijk uit wat je zegt’

1479
0

Jose Mourinho is niet ieders vriend in de wereld van het topvoetbal. De Portugese trainer verloor met name de laatste jaren van zijn carriere veel van zijn eerder opgebouwde glans.

De Portugees laat zich vaak laatdunkend uit over tegenstanders en heeft moeite met kritiek, maar er zijn nog steeds even zoveel fans van de excentrieke coach uit Portugal. De man roept weerzin op maar ook vreugde en warmte. Arne Slot kan er over meepraten want de trainer van Feyenoord kreeg vorig seizoen de volle laag van de trainer van AS Roma net na de return in de kwartfinale van de Europa League.

Op schandalige wijze riep Mourinho Slot in de spelerstunnel van Stadio Olimpico tot de orde, terwijl er niets aan te merken was op het gedrag van Slot tijdens en rond het Europa League tweeluik tussen Feyenoord en AS Roma. Slot’s ploeg speelde opnieuw het betere voetbal en dat stak de Portugese trainer waarschijnlijk dusdanig, dat hij na afloop geen controle over zijn emoties had en op schandalige wijze Slot tot de orde riep, geregistreerd door tal van camera’s. Alleen voor die emotionele uitbarsting had de trainer van de Romeinen een schorsing van de UEFA verdiend, die er later kwam omwille van diens gedrag in de finale tegen Sevilla.

Peter Bosz was bekend met het geheel wat zich in Rome afspeelde en blijkt verre van een fan te zijn van José Mourinho. Bosz maakte aanstalten tot een grap tijdens de persconferentie in Zeist maar werd op ludieke wijze tot de orde geroepen door Feyenoord-trainer Arne Slot. Bosz bewierookte het spel van het Manchester City van Pep Guardiola, waarna Slot moest lachen en Bosz ‘gepast’ advies gaf.

Slot is groot fan van Guardiola, terwijl Bosz zich liet inspireren door Johan Cruijff. “Guardiola is Cruijff. Als trainer zelfs nog een betere uitvoering daarvan, als ik eerlijk ben. Omdat hij veel gedetailleerder op de dingen is ingegaan en dat helemaal doorontwikkeld heeft. Wedstrijden van City kijk ik altijd en in zijn geheel”, aldus Bosz.

Daar kon Slot op zijn beurt wel om lachen en reageerde met een kwinkslag naar het tweeluik tussen AS Roma en Feyenoord. “Kijk uit wat je zegt, hè. Ik heb ook weleens gezegd dat ik graag de wedstrijden van City bekijk”, zo verwees hij indirect naar de manier waarop José Mourinho reageerde op dezelfde woorden van Slot in de catacomben na afloop van AS Roma – Feyenoord.

De van emotie overlopende Mourinho zei toen tegen Slot dat hij vaker naar AS Roma moest kijken in plaats van naar het City van Guardiola. Bosz reageerde gevat en deelde een sneer uit naar de trainer waar hij eigenlijk niets van moet hebben: “Maar dat is geloof ik toch al niet mijn grootste vriend, dus dat is geen probleem”, aldus een snerende Peter Bosz richting Mourinho.


Vorig artikelPSV al jaren ongeslagen in de Kuip, Bosz is verrast en geeft zijn spelers een groot compliment
Volgend artikelTestcase voor Ramalho in de Kuip aanstaande | Feyenoord favoriet of niet; het doet er voor Bosz geenszins toe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in