Home Nieuws Ook Mark-Jan Fledderus, die zich vergaloppeerde bij Doan transfer naar PSV, in...

Ook Mark-Jan Fledderus, die zich vergaloppeerde bij Doan transfer naar PSV, in beeld voor opvolging John de Jong

3449
1

PSV lijkt druk in de weer te zijn met de opvolging van John de Jong, die recent na 22 jaar PSV de deur achter zich dicht trok.

Er dient ook wel vlot werk gemaakt te worden van het aanstellen van een nieuwe technische baas. Er nadert immers een mondiale eindronde die tot gevolg kan hebben dat er vele transfers gedaan moeten worden in de winterstop. Bovendien kan een topclub niet lang zonder een daadwerkelijke technische baas. Inmiddels komen er meer en meer namen naar buiten van kandidaten voor de vacante positie in het Philips Stadion.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht en Mark-Jan Fledderus, de technisch directeur van FC Groningen, zijn volgens De Telegraaf de voornaamste kandidaten bij PSV om John de Jong op te volgen. Ook Chris Woerts maakte in het programma Vandaag Inside melding van de naam van Jordy Zuidam. Fledderus is een naam die nieuw is in het geruchtencircuit. Beide directeuren hebben bij hun clubs de afgelopen jaren positieve transferresultaten gecombineerd met sportieve prestaties. Kortom, zowel FC Utrecht als FC Groningen kunnen afgelopen jaren beide een positieve transferbalans overleggen.

De uiteindelijke keuze zou vervolgens een duo gaan vormen met hetzij Jan Vennegoor of Hesselink, hetzij Ernest Faber. Althans, dat meldt de Telegraaf. De laatste keer dat PSV en Mark-Jan Fledderus elkaars wegen wisten te kruisen was rond de transfer van Ritsu Doan naar PSV. De toen nog minder ervaren td van FC Groningen dacht zich een vraagprijs van 14,5 miljoen euro voor Ritsu Doan te kunnen permitteren, wat ervoor zorgde dat John de Jong en juridisch onderlegde consorten in Groningen aangekomen, meteen huiswaarts keerde. Fledderus had zich een grootse presentatie over de vraagprijs voor Doan eigen gemaakt en wilde PSV middels een beamer overtuigen door op te rakelen waarom ‘marketinginstrument’ en ‘internationale reclamezuil’ Doan de vele miljoenen waard was. De PSV delegatie was niet onder de indruk en stapte weer snel in de auto richting Eindhoven.

Later bleek dat Mark-Jan Fledderus flinke beginnersfouten maakte en door zijn meerderen in Groningen werd teruggefloten. Dit leidde tot een enigszins emotioneel gebeuren én heus ‘excuustelefoontje’ richting PSV, waarna een nieuwe uitnodiging volgde. De transfersom werd uiteindelijk afgerond op 8,6 miljoen euro. Mark-Jan Fledderus was dat weekend te gast bij Goedemorgen Eredivisie, waar hij zich opnieuw vergaloppeerde door niet de waarheid over de op dat moment inmiddels afgeronde transfer van Doan naar PSV te verkondigen.


Vorig artikelAD Sportwereld wijst naar arrogantie bij ‘gênante wissel’ Ihattaren in bekerfinale: ‘Alleen PSV provoceren’
Volgend artikelKoploper PSV werkt toe naar Cambuur uit, aanvoerder Luuk de Jong nagenoeg fit

1 REACTIE

  1. Weglaten die Fledderus, als voetballer was het al de grootste matennaaier van Nederland, Lothar Matthaeus was er niks bij. Hij heeft een stiekeme kop en ons al eens genaaid toen we Doan kochten. Wie is er zo stom om met zijn naam te komen?

    Waarom wordt Mark Overmars niet genoemd of benaderd. Hij is de beste in zijn vak en heeft zijn les geleerd. In 1987 pakte wat Amsterdamse bluf binnenhalen ook goed uit. We hoeven toch niet Roomser te zijn dan de paus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in