Home Nieuws Ook Luuk de Jong miste kans op kans: ‘We hebben allemaal gefaald’

Ook Luuk de Jong miste kans op kans: ‘We hebben allemaal gefaald’

465
0

PSV kreeg in Sittard letterlijk en figuurlijk meerdere kansen voor open doel om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Uiteindelijk stond er na afloop 2-2 op de borden en dat mag met rechts een dramatisch resultaat worden genoemd. In gesprek met ESPN kreeg Luuk de Jong direct de vraag hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat PSV niet had gewonnen. “We hebben alles aan onszelf te wijten vandaag”, aldus De Jong. “In de eerste helft moet je al drie of vier goals maken. In de tweede helft hebben we misschien wel twintig momenten gehad waarin we een overtal voor de goal hadden, maar het gewoon niet goed uitspelen. We moeten gewoon de wedstrijd op slot gooien. Het was heel slecht van ons.”

Een kwartier voor tijd wist PSV eindelijk op voorsprong te komen en kon het daarna de voorsprong uitbreiden. “Daarna krijgen we genoeg uitbraken en mogelijkheden waarin we de rust moeten bewaren en het gewoon uit moeten spelen”, zo gaf hij aan. “Iemand kan hem dan alleen binnen schieten, maar dan gaan we toch te vaak voor eigen succes. We maken niet de juiste keuzes en dat is gewoon kwalijk. We hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien en er drie, vier of vijf moeten maken. Nu hou je de tegenstander alleen maar in de wedstrijd.”

Ook Luuk de Jong miste kans op kans en kon meerdere keren eenvoudig scoren maar liet het na. “Onder andere ik ja. We hebben allemaal gefaald vandaag”, zei hij daarop.


Vorig artikelVan Nistelrooij diep teleurgesteld en ontgoocheld: ‘Ongekend dat we hier niet winnen’
Volgend artikelHet ongeloof in Sittard is groot: ‘Ik heb hier echt geen woorden voor’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in