Home Nieuws Ook Louis van Gaal hard voor niet geselecteerde Luuk de Jong: ‘Hij...

Ook Louis van Gaal hard voor niet geselecteerde Luuk de Jong: ‘Hij zit in een hele moeilijke situatie’

2216
0

In Spanje is het project Xavi aangevangen en dat betekent dat de Catalaanse club volop in de steigers komt te staan wat de selectie aangaat.

De nieuwe trainer van de Catalanen zou geen prijs meer stellen op de aanwezigheid van Luuk de Jong in de selectie. Xavi vindt Luuk de Jong bepaald geen FC Barcelona speler en moet tevens ruimte maken in het salarishuis om andere spelers te kunnen aantrekken. Voor Louis van Gaal ook een sein om zijn selectie voor Oranje anders in het richten.

Spaanse media meldden maandag zelfs dat Barçelona mogelijk in januari al afscheid neemt van de spits, die door Van Gaal ook is gepasseerd nadat hij in de voorbije twee interlands tegen Letland en Gibraltar nog reserve was. Het gezaghebbende medium SPORT meldde dinsdag dat de club Luuk de Jong in de winterstop van de hand wenst te doen.

Voor Louis van Gaal is het aanleiding om ook tijdelijk afstand van de spits te nemen wat zijn selectie aangaat. Van Gaal over de situatie van de kopsterke spits in Catalonië: ‘Die zit in een heel moeilijke situatie bij Barcelona. Dat heb je allemaal kunnen zien. Ik denk dat je dan beter bij de club kunt zijn om de nieuwe trainer te leren kennen en goed fit te worden. Dat moet je ook eerst zijn om gekozen te worden. Als pinchhitter moet je in je brein het gevoel hebben dat je ieder moment een goal kunt maken. Dat heb ik bij Luuk de Jong niet gezien bij Barcelona’, aldus Louis van Gaal over Luuk de Jong.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here