Home Nieuws Ook John de Jong na afloop naar Gözübüyük, die alles en iedereen...

Ook John de Jong na afloop naar Gözübüyük, die alles en iedereen ontwijkt: ‘Dit is een schandaal’

3000
0

PSV werd zondagavond dure punten ontnomen door in de slotfase een discutabele strafschop tegen te krijgen.

Het geheel zorgde voor veel onrust na afloop en dus togen diverse PSV’ers naar de scheidsrechter van dienst, die zijn lippen stijf op elkaar hield en na afloop ook lanh in zijn kleedkamer bleef zitten. Ondermeer Roger Schmidt en ook John de Jong togen na afloop richting Gözübüyük, die spoorloos en onbereikbaar bleef.

Het Eindhovens Dagblad bekeek het geheel van een afstand en schreef: ‘Scheidsrechter Serdar Gözübüyük vervulde zondagavond een opvallende rol bij Feyenoord-PSV, door in de slotfase een penalty toe te kennen. Vriend en vijand waren het erover eens dat dit geen juiste beslissing was. Zelfs Feyenoord-coach Arne Slot kon zich de frustraties bij PSV wel voorstellen.’

‘Na afloop wilde PSV opheldering van de arbiter, maar die weigerde volgens betrokkenen om met trainer Roger Schmidt en andere Eindhovense vertegenwoordigers te praten’, zo gaat het verder. ‘Gözübüyük was na afloop lang in zijn kleedkamer gebleven en daarna was voor de buitenwereld te zien dat hij geen contact wilde met de PSV’ers die nog in De Kuip waren gebleven. Onder anderen technisch directeur John de Jong wilde graag van hem horen waarom hij tot een penalty had besloten”, aldus de regionale krant over de consternatie.

Ook Roger Schmidt kon na afloop niet geloven dat PSV de late strafschop daadwerkelijk tegen had gekregen. “Dit is een schandaal voor mij. De VAR wordt niet gebruikt zoals dat wel kan. Ik heb er al over gesproken, maar ik kan echt niet begrijpen dat de scheidsrechter dit niet nog een keer zelf gaat checken.”

Schmidt reageerde tamelijk emotioneel op de beslissing van de scheidsrechter. “Iedereen in het stadion en in deze ruimte weet dat dit nooit, maar dan ook nooit een strafschop was”, aldus Roger Schmidt. Schmidt haalde ook de bal over de zijlijn nog aan tijdens PSV-Ajax. “We hebben het hier over twee arbiters die internationaal actief zijn. Maar ze gaan niet naar het scherm om het te checken. Dat kan ik niet begrijpen.”


Vorig artikel‘PSV krijgt met Gakpo écht een goede kans op de titel volgend seizoen’
Volgend artikelED kritisch op Schmidt en PSV na matige 2e helft: ‘PSV moet ook wel naar zichzelf kijken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in