Home Nieuws Ook in Spanje spreekt men schande van gedrag Argentijnse aanstichters na afloop...

Ook in Spanje spreekt men schande van gedrag Argentijnse aanstichters na afloop Nederland – Argentinië

94958
11

Voor Argentinië is het WK in Qatar nog niet ten einde na het bereiken van de finale in het oliestaatje.

Voor Oranje zit het toernooi al bijna een week op maar zonder gevolgen en consequenties blijft het niet voor het Nederlands Elftal. Zo zal Denzel Dumfries geschorst worden voor de eerste wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk volgend jaar maart.

Het gedrag rond de penaltyserie van een aantal Oranje spelers valt niet goed te keuren. Met name Denzel Dumfries liet zich kennen, zoals hij dat eerder rond een makkelijk gegeven strafschop aan Dusan Tadic ook al deed. Het zat Dumfries en de rest van Oranje kennelijk erg hoog hoe tijdens de verlenging een bal snoeihard de dug-out ingeschoten werd. Het betrof ook inderdaad een schandalige actie, die niet met de juiste kleur kaart werd bestraft.

Andere beelden tonen ook nog aan dat er veel te veel ontzag voor Lionel Messi bestond in het Oranjekamp. Ook bij Virgil van Dijk, die Messi liefkozend vastpakt en weghoudt bij zijn verdedigingskompaan Nathan Aké. Als een ongecontroleerde woesteling stormde Messi op Aké af, die het geheel beduusd over zich heen liet komen en van Dijk als scheidende partij met veel te veel ontzag voor Messi zag optreden. Het zat de heer Messi kennelijk dwars dat Aké niet meteen opstond na de verwoestende tackle voor de dug-out van Oranje.

Wereldwijd spreekt men schande van het gedrag van de Argentijnen, die toch als de aanstichters van het geheel worden gezien. Het gedrag rond de penaltyserie is niet goed te praten maar werd wel veroorzaakt door het onsportieve gedrag van de aanstichters, wat natuurlijk begon met de harde knal in de dug-out. Ook in het land waar Messi jarenlang succesvol was en furore wist te maken, klinkt harde kritiek. Met name in de Spaanstalige media worden de beelden uitgelicht. Sportkrant AS spreekt van ‘een van de meest verwerpelijke gebeurtenissen op het WK’, terwijl COPE de actie ‘schandalig’ vindt. Op TikTok zijn ook beelden verschenen over het gedrag van de Argentijnse spelers die na afloop een bewaker op het veld wegduwen. De beelden zijn al ruim vijf miljoen keer bekeken.

De FIFA kondigde daags na de kwartfinale aan ongeregeldheden te onderzoeken die zich voordeden tijdens en na de wedstrijd. Onderzocht wordt of Nederland en Argentinië artikel 12 en artikel 16 hebben overtreden. Artikel 12 gaat over wangedrag van spelers en coaches en artikel 16 gaat over de orde en veiligheid bij wedstrijden.

De FIFA liet in het statement niets los over welke incidenten nader worden bekeken. In het geval van Nederland wordt alleen het mogelijk overtreden van artikel 12 onderzocht. Het is goed mogelijk dat het incident rondom de beveiliger valt onder artikel 16 en wordt onderzocht, maar daarover is niets bekend. Laten we hopen dat wereldkampioen Frankrijk namens Europa zondag korte metten zal gaan maken met de aanstellers uit Zuid-Amerika.


Vorig artikelWaterreus teleurgesteld: ‘Bij 5 van de 6 strafschoppen dook hij naar verkeerde hoek’
Volgend artikelBoudewijn Zenden wordt machtig man binnen PSV

11 REACTIES

  1. Echt heel jammer dat juist een icoon van het voetbal waar zovelen van hebben genoten dit heeft laten zien op het veld,zeker wanneer na de slogans van zogenaamde verbinding en racisme op de televisie.Ik snap dat de druk ontzettend hoog is voor hemzelf,maar dit is eigenlijk nog niks vergeleken met “78 dat was echt niet normaal dreiging met J Cruijff en zijn familie te ontvoeren als hij zou spelen,! En dan de hand van god,.ook al een voorbeeld toen werden er door Maradona en andere spelers drugs gebruikt maar geen zak aan gedaan!,,!!!..GEZELLIG FF VOETBAL KIJKEN…DIKKE VINGER.!

  2. Schorum van Argentiniē naar huis schoppen hoop nu op de Fransen
    Een ster als Messi die dit soort gedrag vertoont moet zich dood schamen mooi voorbeeld voor de jeugd bah bah

  3. Argentinië moest ten koste van alles een ronde verder komen. Puur omdat Messie nu eenmaal meer publiek naar het stadion lokt en een vol stadion is nu eenmaal kassa voor de FIFA maffia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in