Home Nieuws Ook in Istanbul wordt loting tegen ‘sterk, nieuw en fris’ PSV als...

Ook in Istanbul wordt loting tegen ‘sterk, nieuw en fris’ PSV als zwaar omschreven

1787
0

PSV moet het Turkse Galatasaray verslaan om het miljardenbal van de Champions League in het vizier te kunnen houden.

PSV speelt voor de eigen fans eerst een thuiswedstrijd en mag daarna in Istanbul de overwinning en kwalificatie over de streep gaan trekken. In het Europese deel van Istanbul is Galatasaray in thuiswedstrijden een geduchte tegenstander te noemen. PSV en Galatasaray spelen op 20 of 21 en op 27 of 28 juli tegen elkaar.


De duizenden fans in het stadion nemen de tribunes over en dat zal voor PSV geen gemakkelijke avond gaan worden. Toch zijn er zeker ook kansen want het kritische publiek is ook muisstil te krijgen op moment dat de ploeg op achterstand komt. Ryan Babel geldt als ervaringsdeskundige en weet op zijn beurt dat de thuiswedstrijden zowel voor steun als voor een blokkade kunnen zorgen. Tegenover het clubkanaal van Galatasaray geeft Babel zijn eerste reactie op de loting tegen PSV.

Babel verwacht een zware strijd tegen een nieuw sterk en fris PSV, zoals media in Turkije het PSV van Roger Schmidt reeds omschrijven. Voordat PSV en Galatasaray de wegen gaan kruisen zal PSV verder in de stijgers komen te staan en zal de kracht van het team met de komst van ervaren spelers als van Ginkel, Propper en eventueel Luuk de Jong alleen maar toenemen.

‘Het is een echt team, dat altijd meedoet om de prijzen. Afgelopen seizoen is dat niet gelukt, maar die ambitie hebben ze wel degelijk. Het zal niet makkelijk worden voor ons’, zegt Babel. PSV heeft de afgelopen jaren aardig wat dingen veranderd’, weet Babel inmiddels. ‘Ze hebben een nieuwe trainer aangesteld en er spelen enkele jonge spelers met veel potentie. Daar moeten we ons serieus op voorbereiden. We hebben daar enkele weken voor, hopelijk kan ik dan alles geven.’


Facebook Comments Box