Home Nieuws Ook in de Europa League valt voor PSV veel geld en goodwill...

Ook in de Europa League valt voor PSV veel geld en goodwill te verdienen

55
0

PSV zal voetbaljaargang 2019-2020 geen Champions League deelnemer zijn en die klap is in Eindhoven hard aangekomen.

De uitschakeling zorgde voor erg veel negativiteit bij met name de achterban. De exit tegen FC Basel was een exit van de toevalligheden en hier en daar wat pech want over twee wedstrijden gezien was de Zwitserse ploeg eigenlijk een maatje te klein voor PSV. In Eindhoven kreeg Basel weinig grip op PSV en speltechnisch kon de Zwitserse ploeg PSV in Basel ook niet bijbenen.

De vorm van Jeroen Zoet en wat defensieve fouten deden de rest. Media en fans stonden meteen klaar om de start van het seizoen als slecht te bestempelen maar sinds de basisplaats van Baumgartl lijkt PSV weer de stabiele ploeg die net als vorig jaar weinig wist weg te geven. Het enige wat er na de exit in de Champions League beslist is, is dat PSV dit seizoen geen Champions League zal spelen. Verder ligt alles open en is negativiteit nog lang niet op zijn plaats. Successen in de Europa League liggen dus ook in het verschiet en dat kan zomaar maanden en/of jaren doorwerken want een halve finale of finale in de Europa League kunnen de club miljoenen euro’s opleveren in de vorm van waardestijgingen van spelers, naast het te verdienen prijzengeld.

De uitschakeling in het toernooi om de Champions League wil dus nog geenszins zeggen dat de club geen miljoenen inkomsten kan genereren. De startpremie in de Europa League is zeker niet de startpremie van de Champions League maar dat er ook in Europa’s tweede toernooi miljoenen euro’s kunnen worden verdiend staat wel vast. De extra miljoenen komen met name om de hoek kijken als Mark van Bommel en zijn elftal de groepsfase overleven en na de winterstop naar de knock-out fase gaan. De spelers van PSV worden ook in de Europa League bij goede prestaties met de maand meer waard en daar kan de club zeker van profiteren.

Clubs als Sevilla en FC Porto zijn net als PSV ook dit seizoen geen deelnemer aan de Champions League maar kunnen komende maanden in Europa’s tweede clubtoernooi best de wegen van PSV kruisen. Spelers als Ihattaren en Gakpo kunnen zomaar wedstrijden gaan beslissen en indruk maken op grotere clubs (tegenstanders) zoals vorig seizoen Lozano en Bergwijn indruk maakten tegen Tottenham en Internazionale. Het gevolg is een flinke waardestijging.

PSV ontvangt aan startgeld in ieder geval bijna 3 miljoen euro en ongeveer naar verwachting zo’n zelfde bedrag (2,8 miljoen euro) uit de zogeheten UEFA coëfficiënten prijzenpot, aangezien PSV één van de hoger genoteerde ploegen op de UEFA-ranking in de Europa League is. Dan resten er nog televisiegelden en de opbrengsten uit kaartverkoop.

Elke overwinning in de groepsfase van de Europa League levert ook nog zo’n 570.000 euro op. Een gelijkspel brengt bijna twee ton op. Mocht PSV ook nog als eerste eindigen in de poule, dan schrijft de club nog eens zo’n één miljoen euro bij.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here