Home Nieuws Ook in Amsterdam geen basisplaats voor Jordan Teze: ‘Het heeft me wel...

Ook in Amsterdam geen basisplaats voor Jordan Teze: ‘Het heeft me wel geraakt’

1979
0

Ruud van Nistelrooij sprak in de voorbereiding op het lopende seizoen uit dat hij de beschikking heeft over meerdere topverdedigers en topverdedigers in wording.

Daarbij vielen de namen van Jordan Teze, André Ramalho en Armando Obispo. Jordan Teze wisselt enkele maanden later wel steeds stuivertje met de bank en een basisplaats. Teze lijkt nog niet heel stabiel te presteren, waar Ruud van Nistelrooij Teze en Ramalho juist als topverdedigers wist aan te duiden en Obispo juist als topverdediger in wording omschreef.

Teze maakte in juni zelfs zijn debuut voor het Nederlands elftal en speelde tot dusver drie interlands. Hij begon het seizoen bij PSV als basisspeler maar de verdediger is inmiddels niet meer in beeld voor deelname aan het WK. Zijn status is in de afgelopen maanden wel wat anders geworden kunnen we concluderen.

‘In het begin heb ik veel gespeeld, vooral als rechtsback’, zei Teze, die donderdag tegen FK Bodø/Glimt negentig minuten mocht maken, tegen ESPN. ‘Vanaf begin oktober heb ik wat minder gespeeld, ben ik vooral ingevallen. Nu ben ik op de weg terug en is het aan mij om op de trainingen en in wedstrijden zoals deze te laten zien dat ik moet spelen. Meer kan ik niet doen.’ Teze reageert desondanks nuchter op de realiteit. De verwachting is ook dat hij in Amsterdam genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank.

Teze geeft toe dat hij het ook moeilijk heeft gehad met zijn terugval en reserverol. ‘Natuurlijk, het heeft me wel geraakt. Ik zat in de zomer bij het Nederlands elftal, daarna niet meer en nu zit ik ook niet bij de voorselectie voor het WK. Ik probeer het zo goed mogelijk om te zetten en er de positieve dingen uit te halen, om daarvan een beter mens en een betere speler te worden”, aldus Jordan Teze.


Vorig artikelBij PSV weggestuurde Ajax verdediger Rensch over reden van vertrek: ‘PSV vond het gewoon te complex’
Volgend artikelGemeente Amsterdam reageert fel op spandoek: ‘Walgelijk, een dieptepunt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in