Home Nieuws Ook in Amsterdam brokkelt populariteit voormalig PSV’er snel af, fans hopen op...

Ook in Amsterdam brokkelt populariteit voormalig PSV’er snel af, fans hopen op transfer naar Saudi-Arabië

9636
0

Steven Bergwijn begint deze zomer aan zijn tweede seizoen in de hoofdstad maar een groot succes is het nog niet te noemen.

De aanvaller speelde afgelopen seizoen vier keer tegen PSV en verloor alle vier de wedstrijden van zijn voormalig werkgever, waar hij ook emotioneel allang afscheid van genomen heeft getuige zijn uitlatingen en opmerkingen voor de wedstrijden tegen PSV. Wel blijft Bergwijn steeds respectvol over de club waar hij de opleiding genoot maar eenmaal in het veld ging het er stevig aan toe afgelopen jaar.

Bergwijn had het iedere wedstrijd stevig aan de stok met vrijwel alle PSV’ers. Opvallend bleek zijn ’twist’ met Jordan Teze in de bekerfinale. Teze en Bergwijn werden heuse kemphanen in de Kuip met allerlei onvriendelijkheden tot gevolg. Het gescoorde doelpunt van Bergwijn tegen PSV, via Jarrad Branthwaite welteverstaan, betekende de 1-0 voor Ajax en dat wilde de aanvaller wel even laten weten aan de PSV fans. Meteen na zijn gescoorde doelpunt liep hij met de hand aan zijn oor langs de duizenden PSV fans. U weet wel, het bekende gebaartje. De PSV fans en Bergwijn waren wel jaren achtereen goed met elkaar.

In zijn PSV jaren stak de aanvaller uit Amsterdam geregeld de draak met de Ajax fans. Andersom geldt nu precies hetzelfde. Het gebaar net na zijn treffer in de bekerfinale zal de band tussen de PSV fans en Bergwijn alleen nog maar hebben verslechterd. Tja, Bergwijn en de PSV fans worden nooit geen vrienden meer met elkaar. Andersom is dat eigenlijk precies hetzelfde. Bergwijn is by far niet populair te noemen onder de Ajax fans. Dat heeft natuurlijk van doen met de magere prestaties van Bergwijn zelf maar ook met die van Ajax in het algemeen genomen over het afgelopen jaar.

Het enorme salaris en de afschrijvingssommen op de enorme transfersom betaald aan Tottenham Hotspur, zorgen voor een gigantische druk op het Amsterdamse salarishuis. Dat zint de fans van Ajax geenszins getuige berichtgevingen op sociale media. En dus gaan er steeds meer stemmen op om Steven Bergwijn te verkopen deze zomer. De voormalig PSV’ er kan deze zomer een lucratieve overstap maken richting Saudi-Arabië, zo weet journalist Mounir Boualin van FC Update maandag te melden.

Naar verluidt zijn er diverse clubs die reeds geïnformeerd hebben naar Bergwijn. Saudi-Arabië wil graag het WK in 2030 organiseren en in dat kader wordt er steeds vaker aan grote namen getrokken. Op sociale media worden de berichten hartelijk ontvangen door vele Ajax fans.

Voorzichtig kunnen we concluderen dat Bergwijn er geenszins goed op staat in Amsterdam en geen vrienden lijkt te zijn met de Amsterdamse aanhang. Hoe krijg je dat toch voor elkaar in amper een jaar tijd? Niet meer geliefd bij de club waar de opleiding genoten is, niet geliefd bij de aanhang van Tottenham Hotspur én niet meer geliefd bij de club uit je geboortestad, tevens de huidige werkgever. Het zit even niet mee voor Steven Bergwijn.


Vorig artikelStevig bekritiseerde gebroeders Koeman geven Joey Veerman huiswerk mee
Volgend artikelStijn Spierings lijkt te gaan kiezen tussen PSV en Lens, aanbod Midden-Oosten niet interessant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in