Home Nieuws Ook Fred Rutten vertrekt bij PSV | Het ‘lekken’ naar de media...

Ook Fred Rutten vertrekt bij PSV | Het ‘lekken’ naar de media lijkt grootste pijnpunt te zijn

24902
0

De man die aanstaande zondag PSV naar de tweede plaats in de Eredivisie moet zien te loodsen, heeft ook zijn vertrek bij de club kenbaar gemaakt.

Naast André Ooijer heeft ook Fred Rutten aan de clubleiding laten weten dat hij na dit seizoen stopt bij PSV. Dat maakte dMarcel Brands woensdagmiddag bekend op de persconferentie die belegd werd vanwege het verrassende vertrek van Ruud van Nistelrooij. Zo zal de complete technische staf over een week ontbonden zijn.

Onlangs maakte Ooijer al bekend te stoppen bij PSV. Daar lagen destijds ‘persoonlijke redenen’ aan ten grondslag. Ook Rutten vertrekt na dit seizoen. Rutten zou ook te kampen hebben met gezondheidsproblemen, vertelde Brands woensdagmiddag.

“Het feit dat André ging stoppen, en misschien ook Fred, baarde ons wel zorgen”, aldus Brands op de persconferentie. “Daar hebben we al ruim voor de bekerfinale over gesproken met Ruud, over hoe we dat op konden lossen. Uiteindelijk kwamen er ook wat signalen uit de spelersgroep. Daarvan hebben we gezegd: bespreek die signalen met de trainer. Dat is ook allemaal voor de bekerfinale gebeurd. Zij zijn naar de trainer gegaan en hebben dat gesprek gehad”, wijst Brands naar de gesprekken, die uiteindelijk naar De Telegraaf zijn gelekt. Het lekken van deze vertrouwelijke gesprekken lijkt voor Ruud van Nistelrooij het grootste pijnpunt van het geheel te zijn geweest.

“Een week na de bekerfinale kwam er een terugkoppeling naar ons”, vervolgt Brands zijn feitenrelaas naar de gebeurtenis die door de ogen van Ruud van Nistelrooij onacceptabel is geweest. Het heeft er daardoor alle schijn van dat Ruud van Nistelrooij zijn spelers niet meer recht in de ogen kan aankijken.

“In de tussentijd hebben we al veel gesprekken gehad richting volgend seizoen. Je bent bezig met het inrichten van een nieuwe staf, de selectie. Er was in onze ogen nog wel een oplossing om gezamenlijk de juiste koers te vinden”, aldus Brands over de totaal onverwachte breuk met Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelBuitenlandse media vol vraagtekens na vertrek Van Nistelrooij, fans Premier League clubs hopen op komst van Nistelrooij
Volgend artikelDe Telegraaf speelt grote rol, Hans Kraaij na onderzoek: ‘Meer zaakwaarnemers hebben gelekt naar invloedrijke media’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in