Home Nieuws Ook FC Barcelona, Inter en Spurs volgen PSV en Philips Stadion met...

Ook FC Barcelona, Inter en Spurs volgen PSV en Philips Stadion met ledverlichting

38
0

Philips mag dan enkele seizoenen niet meer op het PSV shirt staan als hoofdsponsor maar club en sponsor-founder onderhouden nog diepgewortelde banden met elkaar.

Zoals PSV jarenlang zowel nationaal als internationaal van de sponsor wist te profiteren geldt dat andersom ook. PSV is met het Philips Stadion voorloper op het gebied van ledverlichting.

In gesprek met AD Sportwereld laat Toon Gerbrands weten dat Philips in alle WK stadions in het mini staatje alle ledverlichting gaat leveren. In het Khalifa Stadium legt Gerbrands tijdens een rondleiding uit hoe dat er in de praktijk uit kan komen te zien.

Gerbrands: “Bij PSV experimenteren we met lichteffecten tijdens wedstrijden. Stel je voor: je hebt een avondwedstrijd en tijdens de penaltyserie maak je het hele stadion donker, waarna je alleen het strafschopgebied verlicht. Dan creëer je nóg meer spanning. Een extra showelement voor het publiek. Ik voorspel: in de Champions League gaat dat over een paar jaar zo.’’

Gerbrands hoorde laatst dat alle CL-tegenstanders van PSV van de laatste jaren ledverlichting hebben aangeschaft nadat ze in Eindhoven hadden gespeeld. “Een honderdprocentscore, meldde Philips, met ook Barcelona, Spurs en Inter er nu bij. En het zou ook ideaal passen bij het eerste WK ooit in de wintermaanden. ’s Middags om 17.00 uur is het hier al pikdonker.’’


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here