Home Nieuws Ook Duitse pers kijkt uit naar periode Schmidt bij ‘Traditionsclub PSV Eindhoven’

Ook Duitse pers kijkt uit naar periode Schmidt bij ‘Traditionsclub PSV Eindhoven’

2621
0

Over een goede anderhalve maand start Roger Schmidt bij PSV als hoofdtrainer waarmee voor club en trainer een mooie nieuwe fase aan zal breken.

Niet alleen in Nederland kijkt men uit naar het tijdperk van Roger Schmidt bij PSV maar ook de Duitse pers is enthousiast en kijkt uit naar de start van Schmidt bij ‘Traditionsverein PSV Eindhoven’. Voetbalmedia als Kicker en BILD maakten al reportages over de nieuwe klus van Roger Schmidt.


De werktuigbouwkundig ingenieur staat er ook in zijn vaderland goed op. De Duitser geldt als kundig en vooraanstaand trainer, die met een duidelijk plan een wedstrijd in gaat.

PSV wil de fans een ander type spel aanbieden en dat lijkt op voorhand geknipt voor Schmidt. In beperkte tijd moet hij in staat worden geacht een ploeg veel te kunnen laten veranderen.

In zijn nieuwe boek zegt hij daarover: “Een trainer is uiteraard ook afhankelijk van de kracht van zijn spelers. In de negentig minuten van een wedstrijd kun je als coach ook veel minder doen dan in de week voorafgaand aan de wedstrijd.”

Via een dagboek van zijn periode als oefenmeester in China en een aantal algemene beschouwingen geeft Schmidt inzicht in zijn werkwijze. Hij liet het door zijn assistent en vertrouweling Jorn Wolf optekenen in een nieuw boek.

Duitse media zijn ook onder de indruk van de mens achter de trainer en zochten hem een goede anderhalve maand voor zijn start bij PSV op in zijn woon- en geboorteplaats Dusseldorf. Het item bevat een terugblik op zijn periode in China en een vooruitblik op zijn periode bij PSV in Eindhoven.


Facebook Comments Box