Home Nieuws Ook Denzel Dumfries ontkomt niet aan absolute lofzang

Ook Denzel Dumfries ontkomt niet aan absolute lofzang

89
0

Slechts vier jaar geleden speelde Denzel Dumfries zijn wedstrijden voor amateurclub Barendrecht.

Vier jaar later is Dumfries basisspeler van PSV en op een steenworp afstand van zijn vorige amateurclub in Barendrecht, stal hij vrijdagavond de show tegen de wereldkampioenen uit Frankrijk. Daags na de geweldige zege op Frankrijk gingen er lovende kritieken rond over de middenvelders en aanvallers van het nieuwe Oranje maar binnen- én buitenlandse media hebben de pure verdediger Dumfries inmiddels ook op de radar staan en daarmee ontkomt ook PSV rechtsback Dumfries niet aan de lofzang na de klasse zege op Frankrijk.


Sky Sports lichtte Dumfries er zaterdagmorgen al uit en voorspelde de back een grote toekomst na zijn geweldige partij tegen Frankrijk. Zowel aanvallend als verdedigend kon de back op veel complimenten rekenen van het Britse sportmedium.

Arno Vermeulen van de NOS blikt vooruit en voorziet een nieuwe gouden toekomst voor Oranje, waar Dumfries een grote rol in kan spelen. ‘Niemand had kunnen denken dat Dumfries Kylian Mbappé en Antoine Griezmann even in zijn zak zou hebben. Ook Koeman zelf niet’, zegt Vermeulen.

Frankrijk watcher, schrijver en journalist Simon Kuper haalt Dumfries naar voren als opvallende speler. ‘Ik wil hem niet meteen tot wereldtopper uitroepen maar hoe hij in zijn eentje de gehele rechterkant tegen Frankrijk bespeelde en Mbappé achteloos uit de wedstrijd speelde, en ook nog eens bijna twee keer scoorde! Die jongen speelt pas zijn derde interland’, zegt Kuper in gesprek met de NOS.

 


Facebook Comments