Home Nieuws Ook de Jong deelt in de malaise, aanvoerder nog lang niet op...

Ook de Jong deelt in de malaise, aanvoerder nog lang niet op ‘Sevilla – Barcelona’ niveau

386
0

Aanvoerder Luuk de Jong deelde zondagmiddag in de malaise na de zeer teleurstellende remise tegen Vitesse.

De verwachtingen rond de spits waren dit seizoen hooggespannen maar ook voor Luuk de Jong geldt dat het niveau wat de spits weet te etaleren nog niet het gewenste niveau is van het niveau dat we van hem mogen verwachten. Het is dit seizoen kommer en kwel voor de aanvoerder van de club. De Jong vervalt bovendien van de ene blessure in de andere blessure en oogt simpelweg niet okselfris. De Jong lijkt minder fit dan voorheen te zijn als het over zijn blessures gaat.

Gezegd moet worden dat het aan- en afleveren van goede voorzetten van de flanken al maanden niet meer op orde is. Dit is natuurlijk mede ingegeven door het vertrek van Cody Gakpo maar desalniettemin mogen we van Luuk de Jong meer verwachten. De aanvoerder neemt zijn ploeg niet op sleeptouw zoals we van hem verwachten. De Spaanse jaren hebben Luuk de Jong duidelijk beter gemaakt maar het komt er momenteel niet of nauwelijks uit.

De seizoenen in Sevilla en het jaar in Barcelona lieten zien dat het met de functionele techniek en handelingssnelheid wel goed zat bij kopsterke spits maar de afgelopen maanden weet de spits geen enkele opwaartse lijn te pakken. Ook in Arnhem richtte de spits weinig tot niets uit.

En dus was Luuk de Jong in gesprek met ESPNt eleurgesteld na de wedstrijd in Gelredome. “We kwamen hier maar voor één ding en dat is winnen. Als dat dan niet gebeurt is het verschrikkelijk”, aldus De Jong. “We kwamen snel op 1-0 en dat is goed. Daarna moet je proberen door te drukken, maar werden we te slordig. De hele tweede helft hebben we dat zo gehouden en zijn we geen moment in ons ritme gekomen.”

De Jong ging verder: “We hebben geen goede kansen weten te creëren, maar ook weinig weggegeven. Alleen dan heb je zo’n vrije trap en dan moet je scherp zijn. Als die er dan vervolgens in gaat wordt het 1-1 en weet je dat het heel zwaar gaat worden.”

Zelf miste de aanvaller een enorme kans. “Die bal moest er zeker in. Die bal ging alleen over iedereen heen en stuitert. Hij kwam net voor mij en komt tegen mijn knie. Je probeert met alles wat je hebt te zorgen dat die bal op doel raakt, maar komt op mijn knie en gaat over. Dat was gewoon een kut bal. Die moest er zeker in.”


Vorig artikelAnalisten laten geen spaan heel van huidig PSV: ‘Ik denk dat Van Nistelrooij zich mateloos ergert aan de spelers van PSV’
Volgend artikel20 jarige Limburgse PSV fan is meer dan een veldbestormer maar mag tot 2063 Philips Stadion niet in

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in