Home Nieuws Ook dat betekent de tweede plaats voor PSV: ‘Feyenoord heeft ervan geprofiteerd...

Ook dat betekent de tweede plaats voor PSV: ‘Feyenoord heeft ervan geprofiteerd dat PSV het liet afweten’

1824
0

Feyenoord zal zich spoedig tot landskampioen laten kronen en dat is meer dan terecht te noemen.

De ploeg van Arne Slot is de enige ploeg die recht heeft op de landstitel en niet PSV, om over Ajax nog maar te zwijgen. De titel van de Rotterdammers is best bijzonder te noemen maar feitelijk is elke landstitel van de club uit Rotterdam wel bijzonder te noemen. Zo vaak wordt Feyenoord immers geen landskampioen. Feyenoord wordt vaak landskampioen als de concurrentie het laat afweten.

En de concurrentie liet het behoorlijk afweten dit seizoen en dus speelde Feyenoord zichzelf via de rode loper naar de landstitel. Toch is het niet alleen een PSV dat het liet afweten maar ook de fitheid en de coaching rond Feyenoord waren duidelijk een maatje te groot voor PSV dit jaar.

Positief punt is dat PSV dit jaar niet verloor van de nieuwe landskampioen, waarbij de kanttekening gemaakt dient te worden dat PSV in de Kuip weer eens een keer niets maar dan ook helemaal niets te vertellen had. Het aantal doelpogingen op het doel van Feyenoord waren op een halve hand te tellen en het aantal balcontacten in de zestien van Feyenoord lag schrikbarend laag, waar dat andersom boven de 60 keer uit wist te komen. Het was achteraf bezien een raadsel wat PSV in hemelsnaam in de Kuip kwam doen want het was huilen met de pet op wat het elftal van Ruud van Nistelrooij op de mat legde.

Dat de onvoorspelbare Armando Obispo middels zijn krankzinnige onnodige schop de aanleiding voor de remise in wist te leiden, wordt hem door veel PSV terecht nog steeds verweten. Verder liet PSV niets zien maar het alsnog kunnen winnen in een elf tegen elf situatie. Feyenoord was echter ook fitter, zoals het dat het hele seizoen al is. De ploeg heeft meer inhoud dan PSV en Ajax, wijzen de statistieken ook uit. Daarnaast kende de ploeg van Arne Slot, wellicht toekomstig PSV trainer, ook geen terugval richting einde seizoen, zoals andere koplopers in de Europese competities van Spanje, Engeland, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Portugal en Italie die wel kenden. In elke genoemde competitie kende de koploper een mindere periode met puntverlies tot gevolg.

Tactisch bezien komt de ploeg van Arne Slot de titel ook toe, zo wijzen de statistieken uit. Waar PSV bijvoorbeeld in de Kuip weinig tot geen initiatief toonde maar meer reactievoetbal op de mat legde, besloot Arne Slot zijn manschappen 4 minuten voor tijd in de Johan Cruijff Arena bij een 202 stand naar voren te sturen om de late corner nog te verzilveren met zijn kopsterke verdedigers. Niet achterin blijven hangen om de 2-2 te verdedigen maar op zoek naar de winnende treffer en zo geschiedde.

Cambuur Leeuwarden, FC Groningen, FC Emmen en Fortuna Sittard zijn voor PSV de grote boosdoeners gebleken dit seizoen en dus komt de tweede plaats in zicht, waar de koppositie eigenlijk ingenomen had moeten worden dit seizoen. Ook dat betekent de tweede plaats voor PSV: koploper Feyenoord profiteerde van de misstappen van PSV. Dat stelt ook Henk ten Cate. Ten Cate is onder de indruk van Arne Slot. De Amsterdammer wijst daarbij ook naar PSV.

“Zijn grootste kracht is dat hij tactisch ijzersterk is. Dat zie je aan het neerzetten van zijn team”, zegt Ten Cate in gesprek met de Telegraaf. “Iedereen praat altijd over de restverdediging, maar bij de elftallen van Arne gaat het daar nooit over, omdat hij het goed voor elkaar heeft.”

Ten Cate vindt Feyenoord de terechte kampioen maar wijst naar PSV, dat het heeft laten liggen. “Arne en zijn spelers hebben er ook van geprofiteerd dat PSV het liet afweten”, aldus de assistent-bondscoach van Suriname. “Waarbij wel aangetekend dat PSV dit seizoen misschien niet zo slecht is geweest, want zij zijn hun twee beste spelers kwijtgeraakt. Ajax heeft absoluut ondermaats gepresteerd”, aldus Henk ten Cate.


Facebook Comments Box
Vorig artikelIsmael Saibari in de spotlights: ‘Ik ben blij dat ik verschillende culturen heb meegemaakt’
Volgend artikelEen ode aan Xavi Simons: Xavi, breng ons het kampioenschap!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in