Home Nieuws Ook clubiconen wijzen naar Timo Baumgarlt en Yvon Mvogo

Ook clubiconen wijzen naar Timo Baumgarlt en Yvon Mvogo

2531
0

Het was niet bepaald de week van Timo Baumgartl. De verdediger zakte flink door het ijs.

Zowel in Den Haag als in Athene wist Baumgartl niet te doen waar hij voor staat en dat is verdedigen. De aanvallers van ADO en Olympiakos Piraeus kregen alle ruimte van de Duitser. De gevolgen waren niet te overzien. Ook PSV’s clubiconen wijzen naar de zwakte van Baumgarlt. De verdediger mist ritme en vertrouwen, vonden ook René en Willy van de Kerkhof.


De clubiconen zagen dat de verdediger opnieuw niet het juiste niveau wist te halen. “Als je zag hoe PSV de doelpunten tegen kreeg. Dit gebeurt nog niet in het amateurvoetbal. In het begin van de eerste helft ging het nog wel wat PSV liet zien, maar na het uitvallen van Olivier Boscagli en het inbrengen van Timo Baumgartl begonnen de problemen bij PSV.”

De broers zijn hard voor de Duitser. “Timo is een leuke jongen, maar hij past gewoon niet bij PSV. Soms speelt die jongen aardige wedstrijden. Maar hij hoort niet bij de eerste elf van PSV thuis. Hij heeft niet de kwaliteiten die je nodig hebt om achterin bij PSV stand te houden.”

Ook doelman Yvon Mvogo ontkomt niet aan kritiek want de keeper uit Zwitserland maakt een matige indruk en reageert veelal traag op schoten uit de tweede lijn en buiten de zestien. Niet alleen de analisten maar ook de broers van de Kerkhof vinden de Zwitser geen sterke indruk maken. “Wij hadden vroeger Jan van Beveren in de goal. Die pakte punten voor ons. Dat doet deze keeper niet.”


Facebook Comments Box