Home Columns Ook clausules in contract met Leipzig | Kocht PSG Xavi Simons bij...

Ook clausules in contract met Leipzig | Kocht PSG Xavi Simons bij PSV weg om tekorten weg te werken?

6649
0

PSV maakte afgelopen zomer kennis met de dadendrang en financiele slagkracht van Paris Saint-Germain. De Parijse club wilde PSV afgelopen zomer even duidelijk maken wie nu eigenlijk de grote club is.

Dat Paris Saint-Germain om omvallen staat er als er vanuit Qatar geen nieuwe geldstromen worden aangeboord, deert het bestuur en directie van de kunstmatig in leven gehouden club geenszins. Zonder oliegelden is er geen Paris Saint-Germain maar goed…die oliegelden zijn er juist wel dus heeft Paris Saint-Germain bestaansrecht.

De eerste voetballer die een keer tegen de stroom in roeit en uitspreekt niet voor kunstmatig in leven gehouden clubs te willen spelen moet nog geboren worden maar we kijken er wel naar uit. Een zaakwaarnemer van een topvoetballer of potentiële topvoetballer, die telefonisch contact legt met voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en uitspreekt dat zijn client geen behoefte heeft om voor zijn poenerige en financieel gezien lelijke club te gaan spelen, zou wat ons betreft een enorm compliment verdienen.

Hoe dan ook, Paris Saint-Germain toonde afgelopen zomer haar macht door PSV en Xavi Simons te overrompelen met miljoenen euro’s aan salaris en tekengelden, opdat de jonge stervoetballer zijn status in een grotere competitie kon gaan waarmaken. En zo geschiedde want Simons is op weg die status te verwezenlijken. Maar zette Paris Saint-Germain in juli wel in op een huurconstructie om Simons zogenaamd nog beter en rijper dan hij al is, terug te laten keren naar Parijs?

Of ziet Paris Saint-Germain in Xavi Simons een speler die miljoenen euro’s aan waarde weet te vertegenwoordigen en daardoor de enorme tekorten van de Parijse club kan reduceren bij verkoop? Een scenario als dit kan niet worden uitgesloten gezien de zeer ongezonde financiële situatie van Paris Saint-Germain. Xavi Simons is voor PSG wellicht sportief helemaal geen interessante speler maar financieel gezien wel na een puik seizoen bij Leipzig.

Saillant detail is dat Paris Saint-Germain wellicht dezelfde plannen had dan wel heeft, met Johan Bakayoko. Kopen, een jaar verhuren en geenszins een gang terug naar Parijs maar doorverkopen voor het 6-voudige. Oftewel, een heus verdienmodel. De club uit Parijs kampt met een schuld van ruim 700 miljoen euro, waarbij discutabele forse extra Qatarese geldstromen, die in de boeken staan als ‘sponsorinkomsten’, de situatie vorig seizoen nog iets rooskleuriger wisten te maken. Kunstmatig welteverstaan.

Die andere kunstmatig opgetuigde club, Red Bull Leipzig, ziet een definitieve transfer van Xavi Simons wel zitten en zou zelfs miljoenen euro’s naar Parijs willen overmaken aan het einde van dit seizoen, melden meerdere media als BILD en Kicker. Volgens Sky Deutschland staan er in het contract van Simons met Paris Saint-Germain opnieuw clausules opgesteld die dat mogelijk zouden moeten kunnen maken.

Een langer verblijf van Simons bij Leipzig is verre van uitgesloten. Mits die club aan twee cruciale voorwaarden uit het huurcontract voldoet. Dat meldt de Duitse krant BILD woensdag. In principe huurt Leipzig Simons voor de duur van één seizoen, maar daar zou nog een seizoen bij kunnen komen wanneer Simons aan een bepaald aantal speelminuten komt en Leipzig zich kwalificeert voor de Champions League. Simons is basisspeler in Duitsland en dus lijkt dat wel goed te komen.

Leipzig staat momenteel zesde in de Bundesliga en moet er dus nog hard aan trekken om ook volgend seizoen uit te komen in de Champions League, maar de laatste keer dat de club zich níet kwalificeerde was in 2018. Het verhaal van Simons is bekend. PSV legde Simons vast tot 2027, maar achteraf bleek dat er in het contract een clausule stond waardoor hij voor een vastgesteld bedrag terug kon naar PSG. Eerst was dat ongeveer twaalf miljoen euro, toen bleek het zes miljoen te zijn.


Vorig artikelEnorme erkenning en waardering voor Johan Bakayoko na slechts één jaar PSV
Volgend artikelDe actie van Berghuis een brug te ver? ‘Fantastisch wat hij heeft gedaan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in