Home Nieuws Joey Veerman schuift op in de hiërarchie | Telegraaf analisten zien veel...

Joey Veerman schuift op in de hiërarchie | Telegraaf analisten zien veel toekomst in Oranje voor Veerman

1067
0

Het zat niet bepaald mee voor Joey Veerman. Invallen en daarna een rol van betekenis spelen in een niet draaiend elftal, wat totaal uit balans lijkt te zijn.

Natuurlijk zal het snel weer beter gaan met Oranje want is er voldoende kwaliteit aan boord maar vooralsnog is het behelpen geblazen met het elftal van Ronald Koeman, die zelf ook een hulpeloze maar vooral ook hopeloze indruk wist te maken na afloop van de beide interlands tegen zowel Kroatië als Italie.

Ook Joey Veerman kreeg dus weinig voor elkaar, al dient wel de kanttekening gemaakt te worden dat de Volendammer zich nog enigszins wist te onttrekken aan de malaise in en rond Oranje. Zijn prachtige steekpass op Wijnaldum verraadde al meteen dat ook Veerman zich moeiteloos weet aan te passen aan een niveau hoger. Het zorgde na afloop voor positieve kritieken aan het adres van Veerman.

Zo was criticaster Valentijn Driessen zeker te spreken over de invalbeurt van Veerman. “Het is natuurlijk niet voor niets dat Joey Veerman gelijk weer een assist levert”, zegt Driessen in de Kick-off Podcast van De Telegraaf. “Omdat hij gigantisch veel ruimte kreeg? Die ruimte krijgt Frenkie de Jong ook, maar die staat rond de middellijn. Joey Veerman creëert ruimte rondom de zestien van de tegenstander. Dan denk ik: ‘waarom niet’. Geef een keer een signaal af.”

Driessen gaat verder. “Als je nu weer niets doet, hoef je niet te rekenen dat het uit die jongens zelf komt. Want het komt niet uit die jongens zelf”, gaat Driessen verder. “Denk je dat het tegen Italië zou zijn gegaan met een middenveld: Joey Veerman, Mats Wieffer en Xavi Simons?”, reageert Ajax-watcher Mike Verweij. “Maar ik had Simons nooit op het middenveld gezet”, zegt Driessen als reactie op de uitspraak van zijn collega.

“Waarom zou je Xavi Simons op het middenveld zetten? Ik was het eens met Koeman, dat hij zei dat Simons nog niet goed genoeg is voor de nummer-10-positie. En Simons bewees ook dat hij niet goed genoeg was voor die rol”, aldus Driessen.


Vorig artikelPSV treft het Augsburg van Ricardo Pepi in Oostenrijk, PSV te gast bij opening stadion Linz
Volgend artikelForse kritiek | Ook Ruud Gullit kraakt Koeman na rol Xavi Simons in Oranje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in