Home Nieuws Onzichtbare Luuk de Jong zit nog niet in zijn doorgaans stabiele ritme:...

Onzichtbare Luuk de Jong zit nog niet in zijn doorgaans stabiele ritme: ‘We hebben genoeg kwaliteit’

700
0

PSV – Sparta leek in de eerste 20 minuten een wedstrijd te worden waarin met name Luuk de Jong zichzelf kon gaan laten zien.

Vlot lopende aanvallende over de zijkanten en een enkele goede voorzet, leken ingrediënten te worden voor een doelpuntrijke wedstrijd waarin kopgoals het lijdend voorwerp konden gaan worden. Het liep allemaal anders want Sparta had behoudens de eerste 20 minuten niet zoveel te stellen met PSV, dat wel aandrong maar geenszins een verbeten indruk maakte de wedstrijd te gaan beslissen.

Luuk de Jong stond na afloop van PSV-Sparta ESPN de pers te woord. De aanvoerder was onzichtbaar, matig aanspeelbaar en kwam nauwelijks in het stuk voor. Of de Jong een last van het WK in Qatar met zich mee weet te dragen, blijft gissen maar feit is dat aanvoerder speelt alsof hij ritme mist. De Jong staat juist bekend als stabiel presterende speler waar je op kunt bouwen maar tegen Sparta vielen er vele ballen verkeerd. De aanvoerder zag het geheel aan en zei na afloop:

“We hebben veel te weinig gecreëerd vandaag, dat moge duidelijk zijn. Wel wat kansjes, maar geen hele grote. Sparta speelde overigens ook echt heel goed vanavond. Ze hielden het compact en speelden heel goed georganiseerd. Desalniettemin mag dat geen excuus zijn en moeten we echt in staat zijn om veel meer te creëren dan we vanavond hebben gedaan. Het ontbrak vandaag aan energie in onze aanvallen, vuile meters en ruimte maken voor elkaar maar ook onze communicatie was niet goed vandaag. Dan zie je dat de aanvoer net niet goed valt.”

“Ja, natuurlijk denk krijg ik het liefst zoveel mogelijk voorzetten om in te koppen, maar we hebben als team nog veel meer kwaliteiten waar we ook graag in afwisselen. Sparta hield dat vandaag gewoon erg goed tegen met dubbele dekking aan de zijkant waardoor voorzetten niet goed voor de goal kwamen. Ze zaten er telkens goed bovenop, los daarvan hadden we alsnog veel meer moeten creëren en waren we te slap vandaag.”

“Of het ligt aan het gemis van Cody Gakpo? Natuurlijk missen we zo’n speler, dat is duidelijk. Hij was de MVP van de Eredivisie, het vaakst betrokken bij doelpunten. Als die wegvalt voel je dat vanzelfsprekend als team. Wel ben ik van mening dat we als team dit op moeten kunnen vangen. We hebben genoeg kwaliteit om dit seizoen succesvol voort te zetten. Hoewel dat vandaag niet gelukt is, hebben we aanstaande dinsdag de kans om revanche te halen.”


Vorig artikelVan Nistelrooij wuift ‘boosheid’ Veerman na wissel weg: ‘Geen wegwerpgebaar of misbaar gezien’
Volgend artikelHet Reds shirt zit Cody Gakpo als gegoten, Gakpo meteen belangrijk bij debuut op Anfield

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in