Home Nieuws Onverzettelijke Dumfries en Bergwijn maken goede beurt in finalewaardig Oranje

Onverzettelijke Dumfries en Bergwijn maken goede beurt in finalewaardig Oranje

49
0

Het Nederlands elftal heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Nations League. Zowel Steven Bergwijn als Denzel Dumfries maakte onderdeel van de basisploeg. 

Een bij vlagen zeer sterk opererend en goed combinerend elftal zette uiteindelijk in een ware slijtageslag Engeland opzij. De Engelsen oogden vooral in de eindfase erg vermoeid waar bij Oranje ook spelers op hun tenen van vermoeidheid liepen. Dat laatste gold niet voor de immer onverzettelijke Denzel Dumfries. De PSV rechtsback was onvermoeibaar en zette steeds vol energie de ene na de andere aanval op de rechterflank op. Het was niet allemaal even goed wat Dumfries liet zien maar de back toonde andermaal aan dat dit hoge niveau wel aan hem is besteed.


Steven Bergwijn wisselde sterke momenten af met minder sterke momenten. Bergwijn heeft nog altijd moeite om op topniveau constant te presteren. De buitenspeler wisselt goede acties en passerbewegingen nog altijd af met slordig balverlies. Ook het afronden gaat Bergwijn nog altijd niet even goed af. De rappe vleugelflitser snelt zijn tegenstanders voorbij alsof ze er niet staan maar een goed schot op doel lijkt nog niet in zijn bagage te zitten. Ook tegen Engeland faalde Bergwijn in de afronding, zoals hij eerder in de competitie ook al verzuimde in de uitwedstrijden tegen Ajax en Vitesse.

Bergwijn werd in de verlenging vervangen door oud-PSV’er Davy Pröpper. Dumfries speelde wel de volledige 120 minuten. Zondag wacht gastland Portugal in de finale.


Facebook Comments