Home Nieuws Onverwacht einde interlandcarriere Eran Zahavi na ‘hotelkamer incident’

Onverwacht einde interlandcarriere Eran Zahavi na ‘hotelkamer incident’

1330
0

Een opvallend incident rond Eran Zahavi. Een heus ‘hotelkamer incident’, zoals Israëlische media het conflict tussen Zahavi en de voetbalbond van Israël omschrijven.

Het betekent vooralsnog wel het einde van de lange interlandcarrière van Eran Zahavi voor Israël. Er is namelijk een conflict gaande over de indeling van hotelkamers in de selectie van de Israëlische voetbalploeg voor de komende wedstrijden in de Nations League. De topscorer aller tijden van Israël met 33 doelpunten denkt dat hij ook niet meer terugkeert in de nationale ploeg.

“Jammer dat we uit elkaar gaan vanwege een beslissing die me in mijn professionaliteit belemmert”, schrijft Zahavi in een verklaring op Instagram. De inmiddels 35-jarige aanvaller was het de laatste jaren gewend om een hotelkamer voor zichzelf te hebben en die niet te hoeven delen met een teamgenoot maar daar lijkt dus een radicale verandering in te zijn gekomen.

Zahavi weet zich nader te verklaren. “Om de simpele reden dat ik voor iedere training of wedstrijd vroeg opsta om te eten, bidden en mijn ochtendvoorbereidingen te doen. En ’s avonds ga ik altijd vroeg naar bed, om klaar te zijn voor de volgende training of wedstrijd”, klinkt het.

De nieuwe technisch directeur Yossi Benayoun besloot het privilege voor Zahavi in te trekken en dus kreeg de spits te horen dat hij bij de nationale ploeg zijn hotelkamer weer moet gaan delen met een teamgenoot. De bond ging ook niet akkoord met het voorstel van Zahavi om de kamer zelf te betalen en dus ontbreekt hij in de selectie. “Helaas heeft de bond besloten mij niet uit te nodigen vanwege het ‘kamerverhaal’. Tot mijn grote verdriet eindigt mijn bijdrage aan het Israëlische elftal waarschijnlijk hier”, aldus Eran Zahavi.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here