Home Nieuws Luckassen zelfverzekerd: ‘Ik moet je eerlijk zeggen dat het me helemaal geen...

Luckassen zelfverzekerd: ‘Ik moet je eerlijk zeggen dat het me helemaal geen bal uitmaakt’

51
0

Derrick Luckassen speelt tot nog toe een prima voorbereiding. De lange sterke verdediger gaat duidelijk voor zijn kans en een basisplaats ligt dan ook in het verschiet.

PSV heeft inmiddels Timo Baumgartl overgenomen van VFB Stuttgart. Luckassen lijkt er geenszins wakker van te liggen. Enigszins onverschillig (of zelfverzekerd) spreekt hij na afloop van PSV – FC Basel uit dat het hem eigenlijk geen bal kan schelen. De verdediger stelt dat hij niets meer kan doen dan zijn best. De krachtige verdediger wordt ten onterechte te vaak bekritiseerd door een deel van de PSV achterban.

De lange Amsterdammer koos twee jaar geleden bewust voor PSV omdat hij dacht zich bij de club thuis te kunnen voelen. Na twee teleurstellende seizoenen, waarvan één bij Hertha, straalt Luckassen zelfvertrouwen uit en dat valt te prijzen na een periode van weinig sportieve successen. De zelfverzekerdheid van Luckassen zou hem een basisplaats kunnen opleveren.

“Ik moet je eerlijk zeggen dat het me helemaal geen bal uitmaakt”, aldus Luckassen tegenover Voetbal International over de zoektocht van PSV naar een centrale verdediger. “Het gebeurt altijd. Ze halen altijd mensen. Ik lig daar niet wakker van”, stelt Luckassen, die vorig seizoen nog werd verhuurd aan Hertha BSC. “Natuurlijk wil ik spelen, maar als ze iemand willen halen moeten ze dat lekker doen. Ik ga voetballen en ik zie wel wat er gebeurt.”

Tegen FC Basel stond Luckassen echter nog aan de aftrap. Bij de 1-1 van de Zwitsers leek hij niet helemaal vrijuit te gaan. “De restverdediging stond sowieso niet goed. We moeten gewoon naar binnen komen en dan is volgens mij alles geregeld. Druk op de bal was ook niet goed en je speelt in zo’n grote ruimt”, zegt hij Luckassen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here